Ploiestiul, gazda Campionatului European de Tineret la Tir cu Arcul

Federația Română de Tir cu Arcul, sub egida World Archery Europe, forul continental de resort, organizează cel mai important eveniment de tir cu arcul din Europa, destinat sportivilor cu vârste de până la 21 de ani. Prin urmare, Campionatul European de Tineret la Tir cu Arcul va avea loc la Ploiești și poate da, astfel, un impuls tinerilor și adolescenților noștri de a îmbrățișa unul dintre cele mai elegante sporturi și poate va da idei și… autorităților de a crea condiții propice pentru organizarea și încurajarea unor astfel de palete sportive și atracții pentru… toate vârstele.

Campionatul European de Tineret la Tir cu Arcul este programat la Ploiești, în perioada 08 – 13 iulie 202. Decizia aparține Federației Română de Tir cu Arcul, sub egida World Archery Europe.

Peste 450 de sportivi din 38 de țări de pe continent se vor înfrunta în incinta Complexului Hipodrom din Ploiești.

La competiția din orașul nostru vor fi prezente toate ocupantele podiumului european de la ediția precedentă a CE, găzduită acum doi ani de Marea Britanie.

Alături de Turcia, campioana en-titre, Franța – finalista din 2022, medaliată cu argint și Italia, ocupanta locului 3, din Europa s-au mai calificat echipele din Spania, Marea Britanie, Croația, Germania, România”, a anunțat Direcția de Comunicare din cadrul Primăriei Ploiești.

Suntem bucuroși că România va găzdui un eveniment de asemenea anvergură, la care vor lua parte cele mai valoroase echipe reprezentative din Europa.

Avem toate atuurile pentru a organiza un eveniment internațional de înaltă ținută și în cele mai bune condiții.

– Publicitate –

Găzduirea acestei ediții a Campionatului European putem spune că este o oportunitate pentru toți iubitorii acestui sport din România, în contextul calificării recente a Mădălinei Amăistroaie la JO Paris.

Sperăm într-o lansare în forță a tirului cu arcul românesc și suntem convinși că Europeanul de la Ploiești va fi doar începutul unei lungi serii de competiții de anvergură la care publicul interesat de tir cu arcul va putea fi prezent de acum încolo”, transmite, reeritorla acest eveniment care ne trimite cu gândul de parte, la sporturile din cu totul alte epoci istorice, Cornel Răzvan Milan, președintele Federației Române de Tir cu Arcul.

Evenimentul este inclus în calendarul programului Ploiești – Capitala Tineretului din România 2024.