Ploiesti, motiv de mandrie: Atletul Mihai Militaru, campion national „U18” in proba de 100 metri!

MINUNAT!!! Atletul Mihai Militaru a devenit, astăzi, campion naţional al probei de 100 metri cu prilejul Etapei Finale a Campionatelor Naţionale „U18”, ce se desfăşoară în acest weekend la Bucureşti, pe Stadionul „Iolanda Balas Soter”!

Sportivul pregătit de Gabi Hurmuz s-a impus clar în finală cu timpul de 10.78 secunde, stabilind un nou record personal şi apropiindu-se la o zecime de secundă de recordul naţional al probei la această categorie de vârstă, 10.68 secunde, stabilit anul trecut de Adrian Daniel Dohotariu, la Craiova.

Mihai a fost singurul atlet care a coborât sub 11 secunde în finala de astăzi, podiumul fiind completat de Luca Petru Zamfir (LPS Banatul Timişoara, 11.05 secunde) şi Remus Andrei Albu (11.18 secunde). În calificări, Militaru a fost tot primul, chiar dacă nu a forţat şi a terminat cursa după 11.06 secunde. El a confirmat, totodată, evoluţiile bune avute în primele două etape ale Campionatului Naţional, în care a ocupat de fiecare dată locul 1, cu timpi 10.87 secunde şi 10.96 secunde.

Mâine, Mihai Militaru va lupta pentru o nouă medalie în finala probei de 200 de metri.

De asemenea, trebuie știut că în perioada următoare, el va reprezenta România la Campionatul Balcanic „U18” de la Maribor (Slovenia) – 6 iulie şi la Campionatul European „U18” de la Basnka Bystrica (Slovacia) – 18-21 iulie.