„Ploiesti a ramas un oras prea mic pentru o Filarmonica atat de mare”… Reverberatii, ganduri, sentimente. La finalul unui an fabulos

„Stagiunea 2022-2023, stagiunea aniversară în care Filarmonica Paul Constantinescu – Ploiesti  împlinește 70 de ani de existență, încheie capitolul 2022 într-un mod extraordinar, după un parcurs deosebit. Începând cu 22 septembrie filarmonica ploieșteană a bucurat publicul cu numeroase concerte extraordinare de muzică clasică, corală, concerte de muzică folclorică și bineînțeles jazz, Ploiești Jazz Festival aflându-se la ediția cu numărul XVII , aducând în fața publicului, ca în fiecare an, câștigători ai premiului Grammy. Jeff “Tain” Watts, Don Braden, Benito Gonzales sunt doar câteva nume din line-up-ul de anul acesta. Ne bucurăm deoarece începând cu anul acesta Filarmonica Paul Constantinescu a devenit membru cu drepturi depline al Europe Jazz Network. 

De asemenea ne bucurăm că și anul acesta am adus în inima Ploieștiului frânturi din peisajul vienez, Balul Filarmonicii ajungând la ediția cu numărul V. Sute de persoane au trecut pragul Palatului Culturii în seara de 17 decembrie pentru a se bucura de câteva ore de frumos, de muzică oferită de orchestra filarmonicii, de Ploiești Jazz Trio & Cezar Ouatu, unde elegantul a fost la el acasă și unde publicul a putut să se bucure de artă din toate punctele de vedere.

Spuneam că acest an s-a încheiat într-un mod extraordinar și aici m-am referit la Concertul de Crăciun al Filarmonicii Paul Constantinescu la Palatul de Justiție. Un concert mai mult decât Sold Out și spun asta pentru că în public au fost cateva sute de persoane, fiind și o repetiție cu publicul în dimineața concertului, demonstrând încă o dată că publicul este dornic de cultură și de frumos. Orchestra Filarmonicii dirijată de Alexandru Ilie, iar dirijat de Eduard Dinu Corul Filarmonicii, alături de mezzosoprana Maria Miron-Sîrbu și tenorul Liviu Iftene în sala Pașilor Pierduți au încântat de-a dreptul publicul care a aplaudat minute în șir artiștii. 

Vine Crăciunul și în speranța că Moș Crăciun chiar împlinește dorințele, îi voi trimite o fotografie cu publicul din serile trecute drept dovadă că acest public dorește mai mult și că într-adevăr merită mai mult. Merită o sală mai mare.

Spunea cineva, un prieten, ca „Ploiești a rămas un oraș prea mic pentru o Filarmonică atât de mare”.  Expresia legată de mărimea Filarmonicii nu se raportează la lipsa unei clădiri. Reflectă o realitate fundamentată pe munca și talent. O stare de spirit aș spune…

Poate fi un slogan…?!

Mulțumesc tuturor celor implicați în proiectele filarmonicii -sponsori , parteneri nu in ultimul rand autorităților locale (Primaria si Consiliu Local Ploiești) dar mai ales vouă…publicului extraordinar care emană energie pozitivă și care transformă prin aplauze efortul nostru în …fericire. Exact „hrana” unui artist…”

 Reverberații la finalul unui an fabulos. Gânduri, mărturisiri din partea tânărului și neostenitului director al filarmonicii „Paul Constantinescu”, dirijorul Vlad Mateescu.