Petrolul Ploiesti, start lansat in 2020: 2-0 cu Dunarea Calarasi

Petrolul Ploiesti a reusit, la prima apariție oficială din 2020 pe „Ilie Oană”, sa se impuna cu scorul de 2-0, în confruntarea cu Dunărea Călărași, prin golurile marcate de către Gabriel Deac (16) și Ștefan Blănaru (66).

 

Și s-a văzut din start că nu va fi deloc ușor, trupa lui Pustai arătând în primele minute că nu a venit la Ploiești dispusă să joace rolul victimei sigure. Iar prima șansă le-a aparținut dunărenilor, atunci când Bawab (10) a bătut bine o lovitură liberă de la 17-18 metri, mingea se ducea spre vinclul din dreapta lui Avram, dar, inteligent poziționat în sprijinul portarului său, Gabi Deac a reușit să respingă, cu capul, din fața porții!

Dupa o faza periculoasa in minutul 3, cand oaspetii au avut o lovitura libera foarte periculoasa din marginea careului, Marinescu a executat un corner de pe stânga, la colțul scurt, iar Deac a apărut perfect în marginea careului mic, pentru o reluare, cu capul, ce l-a lăsat fără replică pe Krell: 1-0 in minutul 16! Până la pauză, Deac (29 – „cap”, pe lângă poartă, după centrare Țicu) și Blănaru (30 – singur cu Krell, trimite în portarul oaspeților) au trecut pe lângă desprindere, iar prima repriză s-a încheiat cu emoții, pentru că, la una dintre ultimele faze, Bawab (45+2) a urmărit o centrare venită, de pe stânga, de la Honciu, și a reluat, de la câțiva metri, cu capul, în bara transversală a porții petroliste!

Lucrurile aveau să se limpezească aproape de jumătatea reprizei secunde, atunci când, după un corner de pe dreapta și un șut al lui Răuță în blocajul unui adversar, BLĂNARU (66) a urmărit balonul și l-a trimis în plasă, reușind să „spargă gheața” în acest campionat!

Petrolul începe, astfel, cu dreptul sezonul de primăvară și, profitând de primele rezultate înregistrate în etapa a 22-a, avansează trei poziții, urcând până pe poziția a cincea a ierarhiei eșalonului secund. În etapa următoare va juca tot pe „Ilie Oană”, cu Farul Constanța, sambata, 29 februarie, de la ora 13.00.

Foto: Răzvan Păsărică/Cristi Stavri

 

FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Răuță, Manolache, Țicu – Pierce – Deac (83 Saim Tudor), Marinescu (cpt) (90+1 Sîrghi), Meza Colli, Roige – Blănaru (77 Younes). Antrenor:Constantin Enache.

Dunărea: Krell (36 Calancea) – Sîrbu, Șandru (cpt), Ozcan, Jica – Ariel Lopez (59 Tudoran) – Boboc, Honciu, Zaluschi – Bawab (75 Mediop) – B. Rusu. Antrenor: Cristian Pustai.

Au arbitrat: Iulian Dima (București) – Romică Bîrdeș (Pitești) și Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj). Arbitru rezervă: Marius Chițu (Târgoviște).

Observatori: Ciprian Anton (Suceava) și Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc).