Petrolul Ploiesti, remiza cu Vojvodina; nou partener comercial pentru “lupi”

Petrolul a susţinut, ieri, cel de-al doilea test din cadrul stagiului din Serbia, întâlnind cea mai bine cotată adversară dintre cele șase antamate pentru acest cantonament, Vojvodina Novi Sad. Sârbii au efectuat, cu această ocazie, ultimele retușuri înaintea partidei de săptămâna viitoare cu MTK Budapesta, din preliminariile Europa League, iar confruntarea de la Zlativor s-a încheiat nedecis, scor 0-0.

Așa cum era de așteptat, pentru echipa lui Tibor Selymes confruntarea cu Vojvodina a reprezentat un test extrem de solicitant, jocul fiind mai degrabă unul de angajament, cu multă risipă de energie de ambele părţi, dar şi cu destul de puţine ocazii clare de gol la cele două porţi.

“Lupii ” au avut cele mai bune oportunități ale primei părți, mai întâi la o incursiune bună a lui Marinescu, pe partea dreaptă, continuată cu o centrare excelentă în fața porții, dar la care Rusu (15) n-a reușit să ajungă la timp, și, mai apoi, chiar înainte de pauză, atunci când Chiriţă a șutat de la 18 metri, lateral stânga, la colțul scurt, dar balonul s-a dus în plasa exterioară.

Nici după pauză scenariul confruntării nu s-a schimbat substantial, singura deosebire fiind aceea că Vojvodina a fost ceva mai aproape de gol, mai ales pe finalul disputei. Palocevic (82) a executat periculos o lovitură liberă de la 22 de metri, balonul trecând de puţin peste transversală, şi tot el a mai avut, în chiar ultimul minut de joc, o bună oportunitate, atunci când a şutat de la 14 metri, poziţie centrală, dar Cobrea a fost atent şi a reţinut.

Altfel, de remarcat ar fi faptul că, în jocul din această seară, Tibor Selymes nu i-a putut folosi pe Beţa și Bocognano, ambii acuzând unele probleme medicale, în vreme ce la Nour Hadrhia s-a renunțat, tunisianul părăsind în cursul zilei de astăzi cantonamentul de la Zlatibor.

Petrolul va susţine următorul joc de pregătire duminică, tot de la ora locală 18.00, un ceas mai târziu în România, în compania unei alte formaţii din Super Liga sârbă, Spartak Subotica.

FC Petrolul – Vojvodina Novi Sad 0-0

Petrolul: Pecanha (70 Cobrea) – Alecsandru (73 Hassan), Benga, Faug-Porret, Peteleu – Altama, Marinescu (cpt) (70 Andre) – Nepomuceno, Zoubir, Chiriţă –Rusu (78 Gnohere). Antrenor: Tibor Selymes.

Vojvodina: Zakula (cpt) – Vasilic, Dinga, Djuric, Nastic – Puskaric (82 Babic), Sekulic – Stanisavljevic (60 Maksimovic), Palocevic, Stamenic – Mrdakovic. Antrenor: Zlatomir Zagorcic.

In alta ordine de idei, Petrolul a semnat un parteneriat cu European Drinks, companie producatoare de bauturi racoritoare si ape minerale.
Sursa: fcpetrolul.ro