Perchezitii de anvergura intr-un „mega”-dosar trafic de droguri de risc si mare risc. Printre clienti elevi din Ploiesti!

DIICOT a transmis în acaestă dimineață un comunicat referitor la o investigație de amploare, iar informațiile… ar trebui să dea fiori și să ne mobilizeze pe noi ploieștenii- părinți, profesori, societate civilă, polițiști să luăm atitudine!!!

„La data de 03.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Ploiești efectuează 10 percheziții domiciliare pe raza județelor Prahova și Dâmbovița, într-o cauză  penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu și punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri.

Din materialul probator administrat în cauză, a reieșit faptul că, mai mulți făptuitori au deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri, inclusiv către minori, elevi ai unor unități de învățământ din municipiul Ploiești.

De asemenea, unul dintre făptuitori, organizează periodic, la domiciliul său, petreceri private, ocazii cu care oferă invitaților (printre care și minori) pentru consum , diferite tipuri de droguri de risc și de mare risc.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Matei Basarab” din Ploiești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română”, au transmis reprezentanții DIICOT.