Pentru educatie, asipratii, dezvoltare: de la Sibiu sa se-auda-n toata tara: „Teatrul ramane important, esential de-a dreptul” A spus-o un actor de OSCAR

„Poți ajunge la milioane de oameni cu o minciună, după cum se vede în cinematografie. Dacă ajungi la 100 de persoane cu adevărul, adevărul se va multiplica. Am văzut acum mult timp o producție regizată de Andrei Șerban la New York și am înțeles atunci că adevărul este central. Să zicem că avem 20 de oameni într-o sală, este esențial să ținem acel spectacol. Nu știm cine este în public și ești dator să faci spectacolul, nu știi cine este prezent și pe cine o să impactezi. Teatrul rămâne important, esențial de-a dreptul. Putem spune unui public: telefoanele la o parte. Fiți alături de noi. E important, pentru că din cauza telefonului murim pe dinăuntru,” a spus Tim Robbins în cadrul unei conferințe speciale, în dialog cu Octavian Saiu.

Tim Robbins este director artistic al The Actors’ Gang – o trupă de teatru pe care a cofondat-o în 1981 și care are în palmares peste 150 de producții artistice și peste 100 de premii. Producțiile realizate de Robbins după Visul unei nopți de vară, 1984 de Orwell, Harlequino: On to Freedom, Embedded și The New Colossus s-au jucat pe cinci continente și în patruzeci de state americane. În plus, adaptarea scenografică a lui Robbins după Culoarul morții, cartea sorei Helen Prejean, s-a jucat în peste 150 de universități din SUA și de peste hotare. The Actors’ Gang au ajutat și continuă să ajute mii de copii prin programele lor educaționale de transformare, iar proiectul lor revoluționar Prison Project a primit recunoaștere națională în SUA și funcționează în prezent în două centre de detenție pentru tineri delincvenți, două instituții de reintegrare și 12 penitenciare din California, SUA și Tecate, Mexico, transmit reprezentanții Festivalului de Teatru de la Sibiu.

***CINE E… DUMNEALUI SĂ… VORBEASCĂ? E… invitat de onoare la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (la care va participa anul acesta si un spectacol al Teatrului ploieștean), unde are și o STEA pe Aleea Celebrităților… și nu e pentru prima data la marele eveniment!) Tim Robbins (n. 16 octombrie 1958, West Covina, California, California, SUA) este un actor american. A obținut Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar în anul 2004 și are o carieră artistică fabuloasă!

A jucat în numeroase filme de mare succes, precum St. ElsewhereNo Small AffairToy SoldiersThe Sure Thing (rolul lui Gary Cooper), Top Gun, Howard the DuckBull DurhamThe Player (pentru care a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor), Cinema Verite etc.

Nume la naștere: Timothy Francis Robbins

Născut: 16 octombrie 1958 (65 de ani)

West Covina, California, California, SUA

Căsătorit cu Susan Sarandon (1988-), al rândul său actriță celebră

Cetățenie: Statele Unite ale Americii

Ocupație: actor

*Alma mater UCLA School of Theater, Film and Television

*University of California, Los Angeles

*Stuyvesant High School

*State University of New York at Plattsburgh

 Așadar… zic numai atât: LUAȚI AMINTE!

Foto: Sebastian Marcovici, Mihail Nistor, Ovidiu Matiu (*foto 4 ilustrează o scenă din celebra piesă a TNRS „Povestea prințesei deocheate”, piesă în regia lui Silviu Purcărete, care a cucerit mapamondul)