Pe… „repede-nainte”: Din 24 august incepe TeleScoala… profesorilor

Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Televiziunea Română organizează programul de formare pentru cadrele didactice: „TeleȘcoala profesorilor”.

Timpul nu stă-n loc. Trece! Acuș… vine ziua când e să sune clopoțelul! Și nici acum nu știm cum și unde va suna. În școli, în crâng, în curtea școlii sau… atunci când deschid copiii laptopul sau tableta?!? Și asta nu din vina copiilor sau a profesorilor. Și nici măcar a unei așa-zise lipse de predicție sau viziune a acelor din minister. Ci din vina tuturor acelor care, parcă înadins, făcând caz chiar și de religie sau de conspirații și aspecte… imaginare, nu respectă regulile, CU ÎNVERȘUNARE, și dau, astfel, „frâu liber” creșterii numărului de îmbolnăviri. Fără să se gândească, măcar că, uite, mâine-poimâine începe școala, iar în condițiile date, elevii și profesorii vor fi expuși…

Și, uite-așa, trebuie căutate și… neapărat găsite soluții pentru ca toate cursurile, peste tot să se desfășoare în siguranță și… eficient! Fie că vin elevii în bănci, fie că vor face cursuri online.

Astfel, ministerul de resort anunță că pe durata a 15 cursuri, cadrele didactice vor avea posibilitatea să parcurgă conținuturi cu privire la utilizarea platformelor educaționale pentru susținerea de lecții online. Tematica abordată vizează funcționalitățile puse la dispoziție, în mod gratuit, de către Google și Microsoft, respectiv platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365.

 Știm, e cam… „în pripă”, dar… situația impune să ne adaptăm din mers. nu e cea mai bună soluție, desigur. Măcar să fie totul bine și, încet dar nu foarte târziu, să revenim la normalitate!

ATENȚIE: Difuzarea cursurilor de formare se va realiza începând cu data de 24 august, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-08:30, cu reluare în aceeași zi, în intervalul orar 15:00-15:30, pe postul TVR2. De asemenea, aceste cursuri vor fi disponibile atât pe canalul de YouTube al Televiziunii Române, cât și pe cel al Ministerului Educației și Cercetării.

Pentru că educația trebuie să continue în orice condiții, Ministerul Educației și Cercetării vine în sprijinul tuturor cadrelor didactice din România prin acest program de formare, un program complementar-suport, menit să susțină învățarea online atât de necesară în condițiile actuale!”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

sursa foto: Facebook