Pasajul de la Gara de Vest a fost inaugurat

Pasajul de la Gara de Vest a fost astăzi inaugurat, fiind redată astfel circulația spre zona industrială Ploiești Vest și platforma Brazi.

Proiectul a prevăzut realizarea unui pasaj suprateran peste 5 fire de cale ferată, în prelungirea străzii Mărășesti (lungime aproximativă a străzii afectată de investiție: 720 m) şi a implicat realizarea a mai multor lucrări.

Pasajul suprateran are patru benzi, inclusiv rampe în lungime 471 m. Totodată, în cadrul proiectului a fost prevăzută și lărgirea de la 2 benzi la 4 benzi a tronsonului străzii Mărășești pe o lungime de 250 m.

Tot în cadrul proiectului s-a prevăzut realizarea unui sens giratoriu care să faciliteze accesul către DN1 (Centura municipiului Ploiești), autostrada A3 și Parcul Municipal Vest, Platforma Industrială Brazi, cartierul Mitică Apostol și comuna Târgșoru Vechi, fiind construite și patru drumuri de acces pentru riverani de-a lungul pasajului suprateran în lungime totală de 1085 m.

Pasajul este prevăzut cu iluminat stradal, sistem prevăzut și pentru drumurile de acces construite în lungime de 720 m.

Inaugurarea a avut loc la ora 12.00, la eveniment fiind prezenți consilieri locali, primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, funcționari publici din cadrul primăriei, dar și numeroși cetățeni.

După inaugurare s-a dat drumul la circulația rutieră pe pasaj.