Parteneriat in premiera nationala: Proleasing Motors și Hedin US Motors aduc în România cel mai bine vândut pick-up din lume: Ford F-150

Proleasing Motors, unul dintre cei mai importanți dealeri Ford în România și Hedin US Motors, importatorul și distribuitorul oficial al modelelor Ford F-150 în Europa, a anunțat marți, 12 martie 2024, lansarea pe piața locală a celebrei game de camionete americane Ford F-150. Începând de astăzi, toate versiunile sunt disponibile spre vânzare, respectiv Limited, Raptor, XLT și Lariat în reprezentanțele Ford Proleasing Motors din Ploiești, Buzău și Târgoviște.

Distribuirea autorizată a modelelor Ford F-150 în România oferă celor pasionați de camionete puternice o serie de avantaje semnificative. Dacă până acum, costurile legate de întreținere și piese de schimb pentru acest tip de mașini, importate prin diverse canale pe continent, erau necunoscute, începând de azi, clienții vor beneficia de asistență pe parcursul întregului proces de vânzare-service-garanții și acces la întreaga gamă de piese de schimb și accesorii originale”, a declarat Lucian Alexe, CEO Proleasing Motors.

F-150 este cel mai bine vândut pick-up din lume, în special datorită succesului de care se bucură în Statele Unite ale Americii și Canada. România e treia țară din Europa care distribuie oficial această gamă Ford, după Germania și Suedia, unde a fost lansată anul trecut.

Suntem extrem de încântați să putem oferi și pieței din România aceste vehicule excepționale, F-150 fiind o gamă de “pick-up trucks” care domină segmentul din care face parte de peste 40 de ani. Abia aștept să îi cunosc pe viitorii noștri clienți din România, care sunt convins că se vor regăsi în statutul iconic al noului lor vehicul”, a declarat Anderz Larqvist, Președinte Hedin US Motor.

Prețul pentru Ford F-150 începe de la 65.500 euro + TVA, iar opțiunile de finanțare includ, în acest moment, două produse de leasing financiar dedicate noii game.

Modelul F-150 Limited îndeplinește toate cerințele în materie de confort și productivitate și este propulsat de un motor V6 PowerBoost Hybrid de 3,5 litri, care dezvoltă 436 CP și un cuplu motor de 773 Nm, transmisia fiind asigurată de o cutie de viteze automată cu 10 trepte

F-150 Raptor este proiectat și dezvoltat de Divizia Ford Performance în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate și performanță specifice all-terrain. Printre elementele tehnice care îl scot în evidență se numără sistemul de amortizare a șocurilor “FOX Racing Shox”, arcurile elicoidale de 24” (cele mai lungi în clasa sa) și tehnologia “Live Valve”, care pune la lucru o serie de senzori ce scanează terenul în timp real și adaptează modul de condus în funcție de particularitățile suprafeței. Modelul Raptor este disponibil cu 7 moduri de conducere diferite și cu ajustarea corespunzătoare a direcției, cuplului, transmisiei și distribuției de putere între punți. Motorul V6 pe benzină de 3,5 litri produce 456 CP, un cuplu maxim de 692 Nm, iar transmisia este asigurată de aceeași cutie automată cu 10 rapoarte.

Ford F-150 Lariat este propulsat de un V8 de 5 litri, ce produce 406 CP și 555 Nm, cu injecție duală, putând fi alimentat fie de benzină, fie de etanol E85. Încă de la lansarea sa, în urmă cu 50 de ani, modelul s-a remarcat prin manevrabilitatea supremă pe cele mai dure suprafețe.

The F-150 XLT este un all-arounder solid, apreciat de mulți ani pentru performanțele robuste și fiabilitatea sa. Versatil și puternic, XLT este alegerea pentru condiții variate de mediu și teren, oferind un mix echilibrat între confort și performanță, ceea ce-l recomandă atât în utilizarea urbană, dar și pe terenuri dificile. Este propulsat de același V8 de 5 litri cu “dual injection”, ce dezvoltă 406 CP și 555 Nm.

Despre Ford Proleasing Motors

Proleasing Motors, cu experiență de peste 23 de ani în piață, este unul dintre cei mai importanți dealeri Ford din România, cu peste 14.000 de automobile Ford livrate și peste 582.000 ore de service lucrate până în prezent. Prin investiții permanente în infrastructură, pregătirea personalului și dezvoltarea relației cu clienții, Ford Proleasing Motors își consolidează ande an statutul de lider regional în vânzări pe segmentul autovehiculelor, desfășurându-și activitatea în cele trei centre integrate de vânzări și service din Prahova, Buzău și Dâmbovița. În prezent, Proleasing Motors are peste 150 de angajați în centrele de activitate din România.

Despre Hedin US Motor

Hedin US Motor este importatorul și distribuitorul oficial al gamei Ford F-150 în Europa. Ford F-150 este cel mai bine vândul pick-up din lume și un brand care susține de câteva decenii reputația Ford. Hedin US Motors face parte din Hedin Mobility Group, una dintre cele mai mari companii din domeniul automotive din Europa, cu sediul în Suedia.