O scrisoare gasita. Din partea unui elev catre fosta diriginta de la Colegiul din Sinaia. Daca-ar fi asa intre toti elevii si profesorii…

 

«Cea mai emoționantă scrisoare pe care am primit-o vreodată… S-a întâmplat la revederea de zece ani. Mulțumesc, Cipi!

„Dragă doamna dirigintă,

Nu pot decât să mulțumesc bunului Dumnezeu că v-a adus în calea vieții mele, să vă cunosc și mai mult decât atât, să vă am ca profesor, dirigintă, prietenă și îndrumător pentru patru ani, poate printre cei mai importanți pentru orice persoană.

Prin caracterul dumneavoastră puternic am învățat că doar cu dăruire, perseverență și pasiune pot realiza lucrurile mult dorite.

Nu am fost cel mai bun elev al dumneavoastră și aici mă refer la note, dar poate am fost cel care a preluat cele mai multe calități de la dumneavoastră. Am învățat să fiu bun, să vorbesc cu oamenii și să ofer din bunătatea mea și altora. Să fiu implicat și să atrag după mine noi persoane, să nu țin nimic numai pentru mine, ci să împart tot ce știu cu cei ce își doresc să învețe.

Cu alte cuvinte, sunteți o întreagă gamă de calități, pe care este păcat ca cine are ocazia să vă cunoască să nu le preia și să le dezvolte în viitorul propriu.

În puținele rânduri rămase, doresc să vă spun că pentru mine nu ați fost doar o profesoară sau o simplă dirigintă, ci un model pe care îl urmez și în ziua de astăzi, având numai de câștigat.

Vă mulțumesc și vă urez tot binele din lume și sănătate, că-i mai bună decât toate, iar nu în ultimul rând vă doresc să fiți fericită și să primiți în viață măcar pe cât ați dăruit dumneavoastră elevilor ce v-au trecut și le-ați trecut pragul clasei!

cu multă stimă și respect,

Pință Ciprian

clasa a XII-a B

Generația 2014

Prima bancă de la geam”»

O scrisoare cât un deceniu de dragoste și respect între elev și profesor. Mi-am permis să o „fur” de pe Facebook, acolo unde a fost postată de… emoția fană,motivate a doamnei profesoare, destinatara scrisorii care a mărturisit, la rândul său: „Această scrisoare ne demonstrează cât de importanți pot fi profesorii în viața unui copil și apoi a unui adult. Și eu am avut profesori pe care i-am admirat și pe care am încercat să-i urmez. Și sunt convinsă că fiecare dintre noi. Însă nu m-am gândit niciodată să le transmit in scris atât de frumos.

Scrisoarea lui Cipi este scrisă caligrafic și pusă într-un plic colorat și confecționat manual. Este cu atât mai valoroasă”.(scrisoarea i-a fost trimisă dnei prof Alexandra Veronica Stroe de la Colegiul „Mihail Cantacuzino”- Sinaia).

 Am citit și am pus la inimă cuvintele amândurora. Și acum înțeleg: AȘA e când te dedici, când faci învățământ de calitate, când faci… RAI unde predai.

IMPRESIONANT!

 AȘA, exact AȘA ar trebui să fie între toți elevii și profesorii. Și am fi cu toții fericiți!