O-ntamplare si-un semnal de alarma. MARE! La liceu tehnologic cu unghii de 2 cm: pregatire profesionala, neica!

„Poate m-am tâmpit eu de tot și nu mai înțeleg cum merg lucrurile, dar la 16 ani să ai unghii de peste 2 centimetri și să urmezi un liceu tehnologic care presupune multă practică și manualitate îmi disturbă complet fluxul gândirii logice”.

O spune un cunoscut și mult-apreciat medic sibian (doctor de familie)- dr Eduard Egri, ca o „reverberație” în urma unei vizite la cabinet a pacientei adolescente. Și… omul asta consultă lunar zeci, poate sute de copii și adolescenți și știe a vindeca și cu fapta- prin actul medial în sine, dar și cu vorba, cu un sfat bun…

Concluzie: nu contează în mod special unde anume „s-antamplat întâmplarea”, contează în mod special remarca domnului doctor care dă în vileag atitudinea unor adlescenți față de școală, abordarea superficială și ignorantă (ca să nu zicem… „sictirul”) față de ceea ce ar trebui să fie pregătirea lor pentru viitoarea profesie, pentru viață, în definitiv… Și asta ar trebui să-i alarmeze pe profesori, instructori, părinți și chiar pe viitori angajatori. Cazul acelei adolescente NU e unul singular, întâmplător. Dimpotrivă!

foto: Facebook