O întâlnire de zile mari la UPG Ploiești

Astăzi, 20 iunie, în chiar ziua solstițiului de vară (eveniment care marchează cea mai lungă zi-lumină din an), a avut loc, în amfiteatrul AP 9, întâlnirea d-lui Ion Sterian, directorul general al renumitei companii românești TRANSGAZ S.A., cu studenți și masteranzi din anii terminali ai facultăților tehnice din UPG Ploiești.

          D-l Ion Sterian a venit însoțit de doamnele Angela Mateș, Vamvu Nicoleta și Elisabeta Ghidiu, din cadrul departamentelor de Organizare și Resurse umane, respectiv Strategie și Management corporativ.

Din partea Universității Petrol-Gaze din Ploiești au fost prezenți d-l Alin Diniță, rectorul UPG, actualul decan al IPG – Cristian Eparu și fostul decan Lazăr Avram, membrii din conducerea IPG, cadre didactice ș.a.

În cuvântul de deschidere, d-l rector Alin Diniță a menționat, între altele, rezultatele deosebite realizate de societatea Transgaz sub conducerea d-lui director general Ion Sterian, societate care a obținut cifre de afaceri spectaculoase și a crescut considerabil vizibilitatea companiei atât pe plan național, cât, mai ales, pe plan internațional (în seara zile de 19 iunie, d-l Ion Sterian tocmai s-a întors dintr-o vizită-eveniment din Germania și Grecia!).

Într-o atmosferă destinsă, dar, paradoxal, în care nu se auzea nici musca, d-l Ion Sterian, într-o vervă de zile mari, a punctat elementele esențiale de viziune, misiune și împliniri ale Companiei. În primul rând, e vorba de creșterea importanței companiei, atât ca motor al economiei naționale cât și ca vector al creșterii economice a țării, prin rolul său în dezvoltarea sectorului energetic și transformarea României într-o putere energetică europeană. Și da! În ultimii ani, TRANSGAZ S.A. a devenit un transportator recunoscut pe piața internațională a gazelor naturale, lider pe piața energiei din regiune, și o punte importantă în lanțul energetic național și european!

Referindu-se la colaborarea cu universitatea ploieșteană, d-l Ion Sterian a menționat că aceasta este exemplară, în primul rând, prin multitudinea contractelor de cercetare privitoare la varii posibilități de eficientizare a activităților din Transgaz S.A. (spre exemplu, potențialul integrării hidrogenului din surse regenerabile și cu emisii scăzute de carbon în sistemul de transport al gazelor naturale ș.a.). Așa stând lucrurile, a rostit în mai multe rânduri, adresându-se auditoriului prezent, îndemnul de suflet: rămâneți în România! Mai mult, a invitat studenții și cadrele didactice din UPG să viziteze obiective ale companiei, în care dotările tehnice, sistemele de măsură, sistemele automatizate ș.c.l. sunt de nivel NASA! Au urmat apoi discuții, aprecieri (toate elogioase!) și întrebări legate de posibilitățile de angajare ale studenților români și străini la Transgaz S.A., efectuarea practicii ș.a. Da, a fost o întâlnire de zile mari…