NU CUMVA AR FI NECESARE CONTROALE acolo unde sosesc autocare din Italia, Germania si din alte tari europene??!

Este de minim bun-simț, de… educație și, firește, ține de OMENIE și de SPIRIT CIVIC să te intereseze ceea ce se întâmplă cu situația epidemiei de CORONAVIRUS. Logic, trebuie să te informezi corect, și să știi să discerni ceea ce se transmite OFICIAL și CORECT și valul de știri tip Fake-news.

Amintim autorităților că în PLOIEȘTI, lângă GARA DE SUD, la AUTOGARĂ, au „puncte de lucru” mai multe firme de transport public care efectuează călătorii către și dinspre mai multe țări europene, precum ITALIA, GERMANIA, SPANIA, AUSTRIA, FRANȚA…

Firesc și de bun-simț este și să prevezi și să iei măsuri. Fie că ești autoritate publică sau cetățean de rând și să urmărești cu atenție evoluția lucrurilor.

Ei bine, în acest sens, credem că se impune un semnal, cel puțin în ceea ce privește municipiul PLOIEȘTI în mod special, dar și județul Prahova, unul în care turismul e la loc de cinste.

Așadar, amintim autorităților că în PLOIEȘTI, lângă GARA DE SUD, la AUTOGARĂ, au „puncte de lucru” mai multe firme de transport public care efectuează călătorii către și dinspre mai multe țări europene, precum ITALIA, GERMANIA, SPANIA, AUSTRIA, FRANȚA… Aici, la autogara sud, vin zilnic, aproape, autocare din țările menționate. În situația DE FAȚĂ, una CRITICĂ, la nivel mondial și EUROPEAN (din păcate), nu cumva se impune un control, din proprie inițativă a autorităților locale, a celor care vin din aceste țări?! Nu cumva ar trebui mărită atenția către zona turistică, unde, firește, există aflux de turiști… nu doar din țară?!?

De asemenea, în situația de față, credem că se impune atenție MĂRITĂ în ceea privește curățenia localităților, de-a lungul și de-a latul județului.

***APROPOS: A apărut PRIMUL CAZ DE CORONAVUIRUS LA PALERMO, în sudul ITALIEI.

***Autoritățile anunțau recent că vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei.

Toate persoanele care se încadrează în definiția de caz suspect vor fi raportate imediat de către toate unitățile sanitare unde acestea se prezintă (unitățile primiri urgențe, spitale, medici de familie) la direcțiile de sănătate publică și la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU.

„În aceste zile, Ministerul Sănătății va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină și pentru managementul cazurilor suspecte și confirmate de infecție cu coronavirus (COVID-19). Va fi extinsă campania de informare a populației privind infecția cu noul coronavirus, măsurile de prevenire individuale și colective care trebuie luate și va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluția situației la nivel internațional și eventualele măsuri suplimentare luate de autoritățile române”, se precizează într-un comunicat oficial.

 foto: ziare.com