NEWS ALERT: Toxiinfectie alimentara la 25 de copii prahoveni din cauza lactatelor distribuite in scoli!

In cursul noptii trecute si in aceasta dimineata, 26 de persoane s-au prezentat la Spitalul de Pediatrie si la Spitalul Judetean Ploiesti, acuzand simptome de toxiinfectie alimentara. Dintre acestea 25 sunt copii cu varsta intre 2 si 15 ani.
In urma cercetarilor demarate sub indrumarea prefectului de catre Directia de Sanatate Publica si de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, inca din cursul noptii, se suspicioneaza ca toxiinfectia a fost provocata de produsele lactate distribuite in 12 unitati scolare din judetul Prahova (Crivina, Cioceni, Bordenii Mari, Calinesti, Rachieri, scoala si gradinita din Boldesti Scaieni, Pleasa, Lipanesti, Zamfira, Grup Scolar Valenii de Munte, Plopeni Sat).

La aceasta ora, numai doua persoane se mai afla internate, starea lor de sanatate fiind buna, fara a avea viata pusa in pericol. In cursul noptii trecute, au fost instiintate Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

La ora 7.30 in aceasta dimineata in toate scolile a fost transmisa o atentionare din partea Inspectoratului Scolar Judetean Prahova catre conducerile institutiilor de invatamant pentru a sista distribuirea de produse alimentare ramase din cursul zilei de ieri, cu precadere produse lactate.

Din primele cercetari, rezulta ca doua loturi de lactate provenind de la acelasi producator (129 si 130) sunt susceptibile sa fi provocat toxiinfectia Ancheta demarata de reprezentantii DSP si DSV se desfasoara si la cei trei agenti economici ce au distribuit produse alimentare in unitatile scolare.

„Regret situatia creata, actionam cu absolut toate institutiile abilitate in procedura de urgenta, pentru a identifica susele care au generat toxiinfectia si a preintampina aparitia unor noi cazuri. Va asigur ca in acest moment niciunul dintre noi nu are liniste pana cand copiii nu vor ajunge sanatosi acasa si vinovatii nu vor fi identificati si penalizati conform legislatiei in vigoare”, a declarat prefectul Adrian-Florin Dobre.