Moment de aur in istoria Scolii Gimaziale „Spirea N. Sorescu” din Lipanesti: 100 de ani de cand a sunat primul clopotel

Un loc unde AȘA E: „mai înalt decât a urca la catedră e să ajungi la inima elevilor”.

Întâlnire între generații la CENTENAR! Azi, la Școala Gimazială „Spirea N. Sorescu” din Lipănești! S-a scris istorie.De ieri, către mâine. Printr-un „AZI” care trebuie să-și asume o misiune nobilă, indspensabilă pentru generațiile care vin!

„„Întâlnire între generații la CENTENAR”- Așa ne-am intitulat sărbătoare de azi prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la construirea primei săli de clasă în 1923 de către Spirea N. Sorescu, primar, prefect, senator, deputat, inspector școlar general, personalitate marcantă a Prahovei.

Momentul a fost încărcat de emoție, de bucurie, de lacrimi de fericire, de îmbrățișări. Am adus împreună trecutul și prezentul atât prin fotografii peste care timpul și-a pus amprenta, cât și prin invitați speciali, foști profesori și învățători, foști elevi ai școlii, reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova, inspectori școlari de la Inspectoratul Școlar Județean Prahova,  preoți din comunitatea noastră, profesori actuali.

Bucuria a fost încununată de un spectacol de colinde susținut de elevii școlii. Fotografiile atașate au surprins întreaga atmosferă deosebită de azi care nu se poate descrie în cuvinte, ci se poate doar simți cu inima. Vi le dăruim tuturor celor care ați trecut prin această instituție de învățământ!

     Îl rugăm pe Sfântul Ierarh Spiridon, să mijlocească prin puterea sa binecunoscută  spre binele celor care se ostenesc în această școală, elevi și profesori deopotrivă, să ne lumineze tuturor mintea și să sporească faptele bune, să aducă pacea și liniștea colectivului de profesori, să ne dăruiască sănătate sufletească și trupească, pentru a duce și noi mai departe cu cinste numele acestei școli!

     Felicitări, dragi colegi, pentru programul artistic emoționant, deosebit, care ne-a apropiat și mai mult de sărbătoarea Crăciunului!”, a transmis dna Luciana Florina Nica- profesor de Limba Română la Școala Zamfira și la Școala Lipănești, coordonator de programe și proiecte educative la nivelul unităților de învățământ din Lipănești.

Așadar, iată o școală ajunsă, iată, la venerabila vârstă centenară, dar mai tânără ca oricând.

Școala nu e colecție de lecții, ci atelier de caractere…