Ministrul Educatiei, Monica Anisie, in vizita prin mai multe comune din Prahova. Concluzii…

Astăzi, 10 august 2020, am fost într-o vizită maraton în județul Prahova, însoțită de prim-vicepreședintele PNL Prahova, domnul George Ionescu, prilej cu care am organizat o serie de consultări cu profesorii, directorii, inspectorii și cu autoritățile publice locale, în vederea identificării celor mai bune soluții pentru începerea noului an școlar.

De ce Prahova? Pentru că este unul dintre puținele județe din țară care oferă toate formele de învățământ preuniversitar (în cazul liceelor vocaționale, inclusiv profilul militar, la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza).
Am fost deosebit de plăcut surprinsă ca în comuna Gorgota, satul Potigrafu, să descopăr că primarul de acolo, domnul Ionuț Dumitru, pune bazele unei școli noi, construite din fonduri guvernamentale. După cele discutate acolo, pot să afirm că școala constituie o prioritate pentru întreaga comunitate și sunt mai optimistă ca oricând, că având astfel de exemple, 
#sepoate.

De asemenea, domnul Constantin Nițoi, primarul comunei Mănești mi-a prezentat proiectul său de suflet, finanțat din fonduri europene. Datorită acestui proiect, copiii din Mănești se vor bucura de o școală și de o sală de sport la cele mai ridicate standarde.

Am continuat cu școala și grădinița din Brazi, cu Școala Gimnazială Ariceștii-Rahtivani și cu Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”. Peste tot am discutat cu oameni deschiși, generoși cu comunitățile lor și dornici să asigure toate condițiile impuse de aceste vremuri, pentru ca elevii noștri să revină în septembrie la școală. Pentru o clipă, mi-a venit în minte Sărăceniul lui Popa Tanda… Așadar, trebuie doar să vrem!”

Asta este ce a consemnat ministrul Educației pe contul său de socializare. Sigur, e bine că Șefa Educației face vizite în teren, că „ia pulsul” realității „la botul calului”, cum spune românul și stă de vorbă cu oamenii… nu doar din fotoliul de ministru!
Totuși, ne-am permite o sugestie, mai cu seamă acum, în această perioadă critică (Asta ca să nu vorbim pe ocoliș!): poate că n-ar fi rău ca atunci când face aceste vizite prin localități, ministrul Educației să încerce, cumva, să ajungă și prin sate depărtate și, oricum, să bată și pe la porți sau să găsească o cale să vorbească direct, sincer, cu părinții unor copii. Să le audă părerile, întrebările, temerile, speranțele… Să stea de vorbă, poate, și cu… Gheorghiță dintr-a șaptea din capătul uliței…

sursa foto: Monica Cristina Anisie/Facebook