Mihai Apostolache, „Romania in actiune”: „Actualii guvernanti nu sunt interesati de principiile democratice”! Pareri despre comasarea alegerilor

Mihai Apostolache, președintele partidului „România în acțiune” este de părere că „actualii guvernanți nu sunt interesați de principiile democratice”.  Apostolache, care este și consilier județean, a făcut declarația azi în cadrul unei conferințe de presă, în care a subliniatcă partidul său nu este de acord cu comasarea alegerilor în acest an.

Mai mult, acesta a ținut să aducă în atenție faptul că „din sondajele de opinie reiese că românii nu doresc comasarea alegerilor”, dar, „pe guvernanți nu-i interesează, așa cum nu îi interesează că viața s-a scumpit, că sunt probleme”.

 „Noi susținem un calendar normal al alegerilor- cu europarlamentarele în iunie, localele în septembrie, celelate în noiembrie, respectiv decembrie (parlamentarele și prezidențialele)”, a punctat președintele „România în acțiune”. Acesta a amintit în contextul dat de un fapt anume petrecut în 2022, când guvernular fi refuzat alegerile în zeci de localități unde era necesar să fie desmnat primar, „încălcând astfel legea”. „Așadar, guvernul continuă seria abzurilor”, opinează Mihai Apostolache. Politicianul explică și că „guvernul invocă acum, pentru comasarea alegerilor, reducerea cheltuielilor, dar nu spune și cu cât și, dacă se fac economii, unde se vor duce acei bani”.

În acelai context, președintele România în Acțiune a anunțat că formațiunea politică va ataca în contencios eventuala hotărârea de Guvern de comasare a alegerilor europarlamentare cu alegerile locale.

*Între timp, alianța de guvernare discută joi, 8 februarie, scenariile pentru comasarea alegerilor, dar și o formulă de colaborare pentru susținerea unor candidați din partea PNL și PSD. Dacă inițial s-a discutat în spațiul public doar despre alegerile locale și cele europarlamentare, pe ultima sută de metri s-a vehiculat un întreg pachet de negociere care să meargă până la turul doi al alegerilor prezidențiale.

*** În cadrul aceleiași conferințe, au fost prezentați 4 candidați ai partidului în localitățile unde, la precedentele alegeri, procentele au constituit un succes,mai exact unde candidații formațiunii politice s-au situat pe locul al II-lea.

-pentru funcția de primar la Brazi va candida consilierul local Iuliu Dan, președinte România în Acțiune, filiala Prahova.

-La Balta Doamnei și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar consilierul local Alexandru Vasile.

-la Vălenii de Munte va candida Irinel Augustin Costache

-pentru funcția de primar în comuna Blejoi va candida Felicia Șandru.