Mihai Apostolache: „Alegerile reprezinta un moment solemn”; „sa organizezi alegeri de primar mai devreme decat termenul legal, intr-un singur tur- un abuz”

„Românii nu doresc complicarea procesului electoral și nici stabilirea, după bunul plac al PSD și PNL, a datei alegerilor. Actualii guvernanți tratează cu dispreț procesul de transfer de suveranitate de la popor, către reprezentanții săi. Alegerile reprezintă un moment solemn, cu o puternică încărcătură simbolică, motiv pentru care trebuie organizate impecabil”, a ținut să transmită azi, în cadrul unei conferințe de presă, Mihai Apostolache, președintele Partidului „România în Acțiune”.

Totodată, politicianul, care este și consilier județean, nu s-a ferit în a folosi termenul „abuz”: „Actualii guvernanți au transformat România într-o societate comercială cu doi acționari: PSD și PNL. Să finanțezi activitatea propriilor partide din banii cetățenilor, fără să întrebi cetățenii dacă sunt de acord este un abuz.

Să organizezi alegeri de primar mai devreme decât termenul legal și într-un singur tur, doar pentru a-ți menține, artificial, primarii în funcție este un abuz. Să modifici, peste noapte, legislația electorală ca să te avantajeze pe tine, coaliție PSD – PNL, este un abuz”.

În același context, Mihai Apostolache a informat că formațiunea politică pe care o conduce este deschisă să colaboreze, la Ploiești, cu alți actori politici, desigur… „dacă aceștia își doresc dezvoltarea orașului”.

În cadrul aceleiași conferințe, au fost anunțați și candidații pentru funcția de primar în două orașe turistice: Slănic și  Bușteni. Florin Burnescu va candida la funcția de primar în orașul Slănic, în vreme ce Marius Bratosin va candida la funcția de edil-șef al orașului Bușteni.