Lucian Bode (38 ani), propunerea PDL pentru Ministerul Economiei

Deputatul PDL Lucian Bode este propunerea democrat-liberalilor pentru a prelua portofoliul Economiei, au declarat pentru NewsIn surse politice.
Potrivit acestora, preşedintele PDL Emil Boc şi premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu au părăsit Palatul Victoria pentru a merge la Palatul Parlamentului, unde se vor întâlni cu grupurile parlamentare ale democrat-liberalilor.

Deputatul PDL Lucian Bode, propus pentru Ministerul Economiei, are 38 de ani, este inginer electromecanic, iar experienţa de la Electrica Zalău îi va folosi cu siguranţă, ministerul său având în subordine toate companiile energetice naţionale.

Potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei, şeful PDL Sălaj a lucrat între 2001-2008 la S.C. Electrica S.A., Sucursala de distribuţie a energiei electrice Zalău, ca inginer serviciu exploatare, purtător de cuvânt, şef serviciu, preşedinte de sindicat. Bode nu are trecute în CV alte experienţe profesionale.

Bode menţionează însă că între 2000-2004 a fost consilier local la Consiliul local al comunei Valcău de Jos, iar între 2004-2008 a fost Consilier judeţean în Consiliul judeţean Sălaj. Deputatul a absolvit în 1998 Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnică şi Informatică, specializarea inginer electromecanic.

În 2009 a urmat un program de perfecţionare în relaţii internaţionale, la Institutul Diplomatic Român. În 20011 a absolvit şi un curs de nivel înalt despre „Securitate şi bună guvernare” la Colegiul Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”. Deţine de asemenea un masterat în Managementul Securităţii în Societatea Contemporană luat la Facultatea de Istorie si Filozofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

Andreea Paul Vass a anunţat aseară că refuză la nominalizarea primită pentru Ministerul Economiei, cu argumentul că este o decizie personală şi că nu poate face rabat de la drumul pe care şi l-a pregătit cu "minuţiozitate".

"M-a onorat încrederea colegilor mei, dar să ştiţi că am refuzat nominalizarea. Argumentele sunt în primul rând personale şi ţin de o traiectorie pe care am construit-o în educaţie, în profesie, în carieră în general cu foarte multă minuţiozitate şi nu am de gând să fac rabat de la acest drum", a explicat ea, la Realitatea Tv.

"Sobru, echilibrat, toate la timpul potrivit", a adăugat Vass, precizând că a făcut cu pasiune tot ce a realizat până acum. Ea le-a mulţumit celor care au susţinut-o "foarte puternic" în PDL. "Sper din suflet să nu-i dezamăgesc cu vestea pe care tocmai le-am dat-o", a menţionat Vass. "Este o decizie personală", a completat ea, dar a evitat să dea detalii.