Locuinte noi pentru evacuatii din Sinaia

81 de sinaieni se vor muta maine, la ora 15, in casa noua. Ceremonia de inmanare a cheilor de la cele 28 de locuinte destinate persoanelor evacuate/evacuabile care locuiesc sau au locuit in imobile predate fostilor proprietari, va avea loc la blocul E4, situat pe Aleea Kusadasi.
“Sinaienii care se vor muta in casa noua, acum in prag de Craciun, sunt doar o parte dintre chiriasii care au fost evacuati din case nationalizate. Le multumesc ca au avut incredere si rabdare sa duc la bun sfarsit acest proiect care nu a fost deloc usor. Cele 28 de locuinte, pe care cu eforturi le-am construit, sunt primele din cele 140 pe care le vom finaliza anul viitor. Construirea de locuinte pentru persoanele aflate in dificultate a constituit prioritate pentru mine inca de la inceputul primului meu mandat de primar. Le doresc Sarbatori Fericite si linistite in noua lor casa, celor 81 de sinaieni”, a declarat Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia.

Prin hotararea Consiliului Local Sinaia numarul 144 din 29 septembrie 2011, a fost aprobata repartizarea chiriasilor care au locuit sau locuiesc in imobile predate fostilor proprietari.

Obiectivul, in valoare de 3.600.000 lei, a fost finantat de la bugetul de stat prin programul de finantare a constructiilor de locuinte sociale destinate chiriasilor evacuati si de la bugetul local. Blocul are 6 etaje, este compus din 7 garsoniere a cate 38,48 mp, 21 de apartamente de 2 camere cu 56,49mp si este racordat la toate utilitatile.