Limba si literatura romana- SCRIS si ORAL la BAC! Poate, totusi, scapam de schimbarile din Educatie in ritmul „ciorapilor murdari”

După taote zvonurile și discuțiile… „ pe surse”, noul Bacalaureat va avea mai multe probe: deocamdată, însă, deși suntem aproape de jumătatea lunii ianuarie, nimeni nu spune dacă noua structură a „examenului maturității” va fi aplicată din această vară sau… de la finele anului școlar viitor, cum de altfel ar fi firesc…

Limba și literatura română, scris si oral

– 2 probe scrise pentru limbi străine

– 2 probe scrise conform profilului (real/uman)

– 1 probă scrisă din celalălt profil (uman/real)

– Limba maternă, scris și oral

Buuun. Schimabre din mers?!Nimeni nu știe sau…nu spune. Repetăm: deși suntem aproape de jumătatea lunii ianuarie, nimeni nu spune dacă noua structură a „examenului maturității” va fi aplicată din această vară sau… de la finele anului școlar viitor. Sunt vehiculate tot soiul de informații, dar… prin țară Inspectoratele Școlare nu organizeazăniciun fel de dezbateri, întâlniri pe tema asta MAJORĂ. Și… nici… la nivelul Ministerului Educației. AȘA AR FI FOST NORMAL! Parcă dialogul, opiniile stau la baza unei democrații sănătoase sau… regulile se chimbă din mers, ca multe altlele, spre răul tuturor…??? Ne trezim iar cu decizii luate „pe repede-nainte”, doar de dragul schimbării??!

Singurul lucru bun, cel puțin la acest moment, ar fi noutatea celor DOUĂ PROBE la LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, sigur, cu mențiunea ca și GRAMATICA să aibă locul său!!!

 Toate deciziile trebuie luate cu celeritate, trebuie totul gândit cum se cade, dacă… într-adevăr, se are în vedere BINELE tinerilor de azi și de mâine!

 Și poate-poate… nu mai avem parte, măcar de-acum încolo, de legi și decizii schimbate precum… ciorapii murdari!  Despre haosul din domeniu am mai scris, de altfel…

Reamintim că liderii coaliţiei de guvernare au decis, în şedinţa de marţi, ca experţii din partide să lucreze cu Ministerul Educației din data de 1 februarie pentru ca proiectele Legilor Educaţiei să poată fi adoptate de către Guvern până pe 15 februarie, iar Parlamentul să le voteze până pe 15 martie.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercurea trecută, că au fost discuţii pentru finalizarea pachetului de legi ale educaţiei pentru ca ele să poată intra în dezbaterea Parlamentului, odată cu începerea sesiunii parlamentare. Şeful Guvernului a adăugat că au fost pregătite şi proiectele din domeniul educaţiei care implică o serie de măsuri de modernizare a spitalelor din ţară.