Legendele fotbalului – o expoziție istorică la AFI Ploieşti (18 ianuarie – 4 februarie 2024)

Fotbalul ne-a adus împreună şi ne-a făcut să trăim la intensitate maximă fiecare moment al competițiilor în care au participat echipe românești. La 30 de ani de la Campionatul Mondial la care echipa națională a obținut cel mai bun rezultat din istoria fotbalului nostru, este momentul sărbătoririi sportului rege prin expoziția “Legendele Fotbalului Românesc”.

O parte dintre jucătorii care au pus România pe harta internaţională a fotbalului îi aşteaptă pe pasionaţi şi nostalgici pe 19 ianuarie, începând cu ora 17:00, pe pasarela centrală de la etaj, la evenimentul oficial de lansare a expoziției. Vom afla povești inedite direct de la Helmuth Duckadam, Miodrag Belodedici și Gheorghe Liliac, cei care au trăit momente istorice pe gazon. Le vom putea pune întrebări și, bineînțeles, vom face poze și vom obține autografe.

Expoziţia „Legendele Fotbalului Românesc” este dedicată tuturor celor care vor să retrăiască bucuria şi mândria momentelor emblematice din istoria fotbalului autohton. Cele peste 100 de exponate includ tricouri purtate de jucători, bilete, insigne, medalii și programe de meci originale sau fanioane schimbate de căpitanii de echipă. O parte a expoziției este dedicată echipei Petrolul Ploiești și istoriei sale, având invitați doi mari colecționari ploieșteni, Cristian Stavri și Doru Alexiu (Colecţie FC Petrolul Ploieşti)!

Nu rataţi o călătorie emoţionantă şi nostalgică în lumea fotbalului nostru, din anii ‘60 până în prezent.

Expoziția se află pe pasarela centrală de la etaj și va putea fi vizitată gratuit, în fiecare zi, în perioada 18 ianuarie – 4 februarie 2024.

Despre AFI Ploiești

Inaugurat în 2013, AFI Ploiești are o suprafaţă totală închiriabilă de 34.000 mp, disponibilă pe două nivele. Centrul comercial pune la dispoziția clienților săi numeroase branduri internaționale de fashion & accesorii, beauty, home & deco, un food court divers, dar și o zonă importantă de entertainment, care cuprinde numeroase oportunități de petrecere a timpului liber.

AFI Ploiești este deținut de AFI Europe, parte din AFI Properties, alături de AFI Cotroceni, AFI Brașov și AFI City.  AFI Properties este o companie lider în domeniul dezvoltării, managementului și investițiilor imobiliare, care operează în Europa Centrală și de Est. (P)