La multi ani, Jazz! La multi ani, Ploiesti, orasul care a adus in Romania acest gen legendar!

„Astăzi, 30 aprilie, sărbătorim Ziua Internațională a Jazz-ului! Filarmonica Paul Constantinescu – Ploiesti , membră a Europe Jazz Network , vă invită să ne bucurăm împreună de jazz și să ne revedem și anul acesta, în august, la Jazz on the Rooftop și în octombrie la Ploiesti Jazz Festival in 2024, anul in care Ploiesti – Capitala Tineretului din Romania 2024

Muzica jazz nu este doar un gen muzical, este o experiență care îți hrănește sufletul și îți energizează mintea. Expertii spun că jazz-ul poate avea un efect benefic asupra sănătății mintale și fizice, stimulând creativitatea și concentrarea.

Astfel, în această zi specială, sărbătorim nu doar muzica în sine, ci și puterea sa de a crea conexiuni între oameni, de a promova înțelegerea și respectul între culturi, și de a aduce bucurie și inspirație în inimile și mințile noastre.

Ploiesti Jazz Festival – Un eveniment care se desfășoară sub Înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române!

Ploiești – primul oraș din România care a adus pe scena muzicală românească acest gen muzical ăn anul 1969!”

 Mesajul, unul de impact și… necesar pentru a conștientizavaloarea și amploarea vieții culturale a Regatului Aurului Negru, a fost transmis azi de dirijorul Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu”, instituție care a preluat și continuă la superlativ tradiția, punând Ploieștii pe harta muzicală a lumii.