Ioan Niculae ia bani europeni pentru un CAP!

InterAgro, compania detinuta de Ioan Niculae (patronul echipei de fotbal Astra Ploiesti) dezvoltă o cooperativă de productie în Zimnicea.
Aici va procesa cereale şi plante tehnice, dar va conţine şi o fabrică de pâine, una de nutreţuri, mai multe sere şi plantaţii de pomi, o bună parte din investiţie reprezentand fonduri structurale. Cooperativa este denumită Dropia Best şi va avea o capacitate de circa 500 de tone de ulei de rapiţă, soia şi floarea-soarelui pe zi şi aproape 1.000 de tone de şrot(furaj) zilnic. Investiţia totală este de 15 milioane de euro din care jumătate reprezintă bani europeni.

Cooperativa va fi finalizată la anul, până acum realizându-se instalaţia de procesare continuă, inclusiv degumare şi peletizare precum şi secţia de filtrare ape reziduale, potrivit informaţiilor apărute pe site-ul companiei.

Cooperativa de la Zimnicea nu este singurul proiect al lui Niculae finanţat din fonduri structurale. InterAgro dezvoltă, tot în Zimnicea, 4 ferme vegetale în valoare de 8 milioane euro, o plantaţie pomicolă în valoare de 1.5 milioane euro, 2 ferme de capre de lapte în valoare de 4 milioane euro, o fabrică de pâine în valoare de 6 milioane de euro şi o fabrică de nutreţuri combinate în valoare de 3.8 milioane euro. Toate aceste proiecte au un sprijin de la Bruxelles de 50% din valoarea investiţiei.

Intergro mai derulează şi alte investiţii în Zimnicea din surse proprii. Astfel, până la anul, va avea finalizate o pepinieră de arbuşti ornamentali în valoare de 2 milioane euro, o moară de cereale în valoare de 4 milioane Euro, un depozit de cereale de 100.000 de tone în valoare de 6 milioane euro şi o fabrică de nutreţuri concentrate în valoare de 5 milioane euro.

InterAgro este un grup cu activităţi în agricultură, chimie, energie, turism şi imobiliare şi afaceri de circa un miliard de euro anual. Patronul, Ioan Niculae, este cotat cu o avere de peste 1,2 miliarde de euro,