Investitie de 1,5 milioane euro la Petrobrazi

Compania OMV Petrom a investit 1,5 milioane de euro pentru ca rampele de încărcare din Rafinăria Petrobrazi sa beneficieze, acum, de un sistem de iluminat îmbunătățit.

Noul sistem pe bază de LED-uri contribuie la creșterea siguranței în operare și reduce la jumătate cantitatea anuală de electricitate utilizată, obținându-se o reducere anuală a emisiilor de carbon cu aproximativ 100 de tone.

Reducerea emisiilor este echivalentă cu volumul de dioxid de carbon sechestrat anual de circa 18.000 de copaci.

„Avem un rol esențial în a asigura energia de care România are nevoie și vrem să contribuim prin diverse soluții la reducerea emisiilor de carbon pe toate segmentele noastre de activitate. Continuăm inițiativele noastre prietenoase cu mediul pe întregul lanț valoric care includ atât implementarea de noi tehnologii cât și managementul eficient al energiei în timpul operațiunilor”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a țițeiului de 4,5 milioane de tone pe an și, începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde EUR în rafinăria Petrobrazi. O treime din această investiție a contribuit la reducerea impactului asupra mediului.

Prin investiții susținute, OMV Petrom a redus intensitatea de carbon a operațiunilor sale cu o valoare estimată de 25% în 2020 față de 2010. OMV Petrom este una din primele companii din România semnatară a UN Global Compact, încă din 2013 și, prin acest proiect, contribuim la atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabila 13 -Acțiuni Climatice. Totodată, OMV Petrom este prima companie din România care și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice.