Învățământul prahovean are cu se ce mândri. Câteva exemple…

Institutul de Știinte ale Educației, Centrul Național eTwinning, a organizat în perioada 7-8 decembrie 2018, în București, Conferința Națională eTwinning 2018 în cadrul căreia a avut loc ceremonia de premiere a celor mai bune proiecte eTwinning înscrise în competiție. Evenimentul, aflat în acest an la cea de-a treia ediție, a reunit peste 130 de personalități publice din sectorul educațional românesc, cadre didactice premiate, ambasadori eTwinning, directori de școli și

cercetători.

Din cele 91 de proiecte evaluate de ambasadorii eTwinning și de evaluatorii externi au fost selectate si premiate cele mai bune 29 de proiecte, care s-au remarcat atât prin rezultate excelente, cât și printr-o bună colaborare între parteneri.

Profesorii din județul Prahova au obținut următoarele premii:

Categoria eTwinning si Erasmus+ KA 2

Premiul I – Water –our precious treasure (prof. Horgos Maria-Antoaneta, prof. Dragomir Marian și prof. Macelaru Adela, Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu”, Ploiești)

Categoria Promovarea patrimoniului cultural -Premiul II Twinsketches: notre monde en scène

(prof. Cristina Stan, Școala Gimnazială „Grigore Moisil”, Ploiești)

Categoria Matematică și științe -Premiul II My planet, a drop in the Universe (prof. Gheorghe Diana Mioara, Școala Gimnazială „George Emil Palade”, Ploiesti, prof. Ana Clara Grecu, Liceul Tehnologic „Carol I”, Valea Doftanei)

De remarcat, totodată, 3 școli din județul Prahova au primit Certificatul de Școală eTwinning în urma parcurgerii celor doua etape ale procesului de înscriere:

Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu”, Ploiești, director Rodica Avramescu

Școala Gimnazială „Inv. Radu Ion „, Vadu Parului, director Adriana Dorina Lazăr

Școala Gimnazială Nr.1, Mizil, director Luminița Nițu

– sprijină Agenţia Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale în procesul de emitere a documentelor de mobilitate;

– iniţiază, organizează şi monitorizează activităţile de diseminare a cunoştinţelor, metodelor, tehnicilor şi practicilor pedagogice noi însuşite de cadrele didactice care au participat la proiectele de mobilitate Erasmus+.

Proiecte educaționale: Există un număr de 23 de școli care implementează un număr de 30 de proiecte, în care sunt implicați peste 1000 de cadre didactice și elevi, în parteneriat cu peste 150 de unități școlare din alte țări europene.

Școli precum Liceul Tehnologic Toma Socolescu, municipiul Ploiești, Liceul Tehnologic Administrativ și de Servicii Victor Slăvescu, municipiul Ploiești, Școala Giomnazială, George Emil Palade, municipiul Ploiești, Școala Gimnazială Grigore Moisil, municipiul Ploiești, Scoala Gimnazială Nicolae Iorga, municipiul Ploiești se remarcă prin mai multe proiecte aflate în derulare simultan.

Așadar, este lăudabil că școlile prahovene se fac remarcate, în general, prin seriozitate și calitatea activităților desfășurate fiind, de multe ori, date ca exemple de bună practică, atât la nivel național, cât și european.

* Date cuprinse în Raportul de evaluare a Stării învățământului prahovean în semestrul I al anului școlar 2018/2019.

Există un număr de 23 de școli care implementează un număr de 30 de proiecte, în care sunt implicați peste 1000 de cadre didactice și elevi, în parteneriat cu peste 150 de unități școlare din alte țări europene.