Interseseaza? Se lanseaza, IN PREMIERA, „Cartea de aur a eroilor si veteranilor de razboi ploiesteni”

EVENIMENT DE COLECȚIE: Biblioteca Județeană „N. Iorga” Ploiești găzduiește joi, 6 iunie 2024, ora 11.00, în Sala de lectură „Nichita Stănescu”, cumva în preambulul Zilei Eroilor, lansarea volumului „Cartea de aur a eroilor și veteranilor de război ploieșteni”, purtând semnătura domnului col. (rtr.) Constantin Chiper, președinte al Asociației Județene Cultul Eroilor „Regina Maria” Prahova și vicepreședinte al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, istoric militar patriot, dedicat promovării istoriei și cultului pentru eroii neamului românesc.

„Cartea de Aur a eroilor și veteranilor de război ploieșteni” editată în premieră la Ploiești, scoate în evidență pagini de glorie și eroism din istoria comunității noastre.

Acest volum, dincolo de valoarea lui istorică, se dorește a fi o reconstituire a jertfei făcute de concetățenii noștri ploieșteni, pentru care Țara, Neamul și Credința au reprezentat izvoarele convingerii că acționează pentru o cauză dreaptă.

Din această perspectivă, cartea este și un îndemn prin care ni se transmite că trebuie să rămânem mereu ancorați cu rădăcinile în pământul sfânt al Patriei, ale cărui hotare sunt marcate cu sângele și sudoarea înaintașilor. Iar toate acestea nu se pot face decât prin credință în adevăr, în efort constructiv, în iubire față de neam și familie, prin educație școlară, prin Biserică și prin respectul necondiționat față de nenumăratele generații care au pus umărul la construirea țării.

Altfel spus, această carte ar trebui să stea la locd eonoareîn bibloteca fiecărui ploieștean…

Invitați:

Mariana GHEORGHE, inspector școlar

Dumitru CODIȚĂ, profesor dr. col. (r.)

Profesor Ion Petrescu

Prof Dr Mihai Rachieru