Intereseaza un astfel de subiect? „Costumul traditional romanesc – arta si inspiratie”- rodul unui excelent parteneriat intre Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova si Colegiul de Arta „Carmen Sylva”

Frumos, profund, emoționant: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești au celebrat o ediție specială a Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România (sărbătorită an de an la început de mai). Un eveniment plin de strălucire și culoare ce pune în evidență unul dintre domeniile cele mai complexe ale culturii populare românești.
Demn de apreciat, anul acesta, activitatea a fost abordată și organizată sub forma programului de pedagogie muzeală „Costumul tradițional românesc – artă și inspirație”, ce a prins viață prin intermediul platformelor de comunicare online.
Așa cum aflăm de la Ioana Constantin- muzeograf, Parteneriatul educațional s-a desfășurat în perioada 27 aprilie – 10 mai 2020 și a avut ca scop cunoașterea și prețuirea patrimoniului etnografic românesc, abordarea costumului tradițional ca educație estetică, stimulând dezvoltarea abilităților și a competențelor artistice ale elevilor.
Vă invităm să vizionați parte din cele 100 de creații impresionante, realizate în tehnici grafice și picturale, de către elevii claselor a IX-a, a X-a, a XI-lea și elevii claselor de gimnaziu de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești.

Reprezentanții Muzeului mulțumesc în mod deosebit acestor tineri talentați și doamnelor profesoare Liliana Marin, Adriana Brăileanu, Rita Bădulescu, Camelia Profirescu, Cristina Galai, Mădălina Gheorghe Tănase, pentru colaborarea cu totul specială și pentru faptul că, de la bun început și-au arătat disponibilitatea în organizarea acestui eveniment.

O inițiativă lăudabilă, un efort concentrat, un… armonios „concert” de idei transpuse în lucrări ce ne grăiesc despre tainele tezaurului național.

Galerie foto: https://www.facebook.com/Muzeul-Judetean-de-Istorie-si-Arheologie-Prahova