Informatii de impact privind Evaluarea Nationala pentru absolventii de gimnaziu!

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a începe pe 25 iunie cu proba la Limba și Literatura Română. Au fost transmise către Inspectoratele Școlare câteva informații utile, cu rugămintea ca ele să fie transmise copiilor, prin profesorii diriginți.

Luați în seamă:

*La Limba și Literatura Română și/sau Maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau delimitarea propozițiilor în frază.

*La figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.

 *La Limba și Literatura Română și/sau Maternă un răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect. Dacă răspunsul constă în marcarea cu X a unei opțiuni, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

 *La Matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect. Dacă elevul revine asupra răspunsului încercuit inițial și consideră ca fiind corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în spațiul dedicat punctajului atribuit exercițiului, aflat lângă zona cu cele patru variante de răspuns.