Infografic video despre eficienta energetica si energie geotermala la UPG Ploiesti

Prahova Business va prezinta un infografic video despre # eficienta energetica si # energie geotermala trateaza importanta eficientei energetice in viata noastra, cu referire la metode de reducere de consumuri energetice in conditiile mentinerii confortului constructiei, cu efecte asupra reducerii costurilor si a reducerii # amprentei de carbon. Una din caile importante ale eficientei energetice este utilizarea # energiei geotermale pentru incalzire/racire a cladirilor – vectorul majoritar de consumuri din cladire – ce concureaza pentru # cladirile verzi ale localitatilor moderne.

Iata cum functioneaza acest sistem la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, gratie unui proiect implementat in acest an cu finantare din fonduri norvegiene si cu sprijinul Consiliului Judetean Prahova.

Proiectul 2019/107379, prin care a fost implementat în Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești un sistem energetic hybrid, continuă cu un al doilea proiect 2024/388116 „Geothermal hybrid energy project communication activities”, care a fost demarat imediat ce proiectul 2019/107379 a fost finalizat.