Industrie Mica Prahova SA, singurul partener institutional din tara al proiectului Innov4Mobility Winter School

Industrie Mică Prahova SA aduce în atenția celor interesați un proiect organizat de EIT Urban Mobility împreună cu BGI și TU Berlin. Innov4Mobility Winter School, va avea loc între 12 și 16 februarie 2024, în Aveiro, Portugalia. Organizatorii promit că participarea la acest proiect va constitui o experiență de învățare imersivă și dinamică care împuternicește studenții să abordeze provocările urgente ale mobilității urbane printr-o perspectivă antreprenorială. Cu accent pe mobilitatea urbană, școala de iarnă oferă participanților o înțelegere aprofundată a complexității și oportunităților din acest domeniu care evoluează rapid.

Cui îi este adresat acest proiect:

Studenților din țările RIS și din domenii diverse: știința informației, tehnologia informației, știința calculatoarelor, ingineria calculatoarelor, inginerie software, statistică, planificare urbană, geografie, științe economice și alte domenii similare.

Care sunt principalele beneficii ale participării:

Innov4Mobility își propune să cultive o mentalitate antreprenorială în rândul studenților, cultivându-le creativitatea, gândirea critică, abilitățile de rezolvare a problemelor și proactivitatea. 

Printr-o abordare bazată pe provocări, studenții participanți vor învăța cum să identifice, să analizeze și să propună soluții inovatoare la problemele de mobilitate urbană din lumea reală cu care se confruntă orașele europene. 

Cursul va acoperi principalele domenii de interes ale EIT Urban Mobility: mobilitate activă, energie, incluziune, mobilitate viitoare, infrastructură, spații publice, intermodalitate, logistică și reducerea poluării.

La școala de iarnă Innov4Mobility, veți dobândi cunoștințe și experiențe foarte căutate în departamentele de logistică ale firmelor, managementul transporturilor, mobilitate și durabilitate în organismele publice, pentru operatorii de mobilitate, planificarea urbană, consultanța și industriile din Europa și din întreaga lume.  În plus, prin certificarea oferită de EIT Urban Mobility, acest program servește ca o piatră de temelie spre avansarea educației, deschizând ușile pentru a urma o diplomă de master în parteneriat cu EIT Urban Mobility.

Costurile participării

Participarea la acest proiect este gratuită. Pentru înscriere, accesați formularul din pagina cursului. Perioada de înscriere are loc între 1 decembrie 2023 și 12 ianuarie 2024.

EIT Urban Mobility este cea mai mare rețea europeană de inovare în domeniul mobilității, creată de Comisia Europeană, dedicată educației și abilitării liderilor de mâine în domeniul mobilității urbane.

Industrie Mică Prahova SA propune acest proiect în calitate de unic partener instituțional al INNOV4MOBILITY în România. Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul marcajelor și al indicatoarelor rutiere, Industrie Mică Prahova SA a creat și dezvoltat în ultimii ani o serie de acțiuni și campanii în domeniul siguranței rutiere, fiind una din cele mai active societăți din România în acest domeniu.