Incitant: Recital de nai si pian La Muzeul Judetean de Arta! Pianistul, artist nipon

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” vă invită vineri, 5 iulie 2024, la ora 16.00, în Ploiești, Bulevardul Independenței nr.1, la Recitalul de nai și pian susținut de MSOUND DUO- Mariana Preda (nai) și Daisuke Kanamaru (pian)

În program:

Pastorală Română

Scena Pastorala Romana – Petre Elinescu

Intermezzo – Hendrik Andriessen

Lontano C. – Tkuhide Nimi

Suita pentru Flaut si Pian – Carmen Petra-Basacopol

Liebestraum no.3 – Franz Liszt

6 Dansuri Romanesti – Bela Bartok

Durata: 50 minute

Intrarea este liberă.

MSOUND DUO, format din Mariana Preda (nai) și Daisuke Kanamaru (pian), prezintă o nouă viziune asupra muzicii clasice/contemporane cu un repertoriu variat, precum și aranjamente ale unor lucrări clasice celebre.

Duo-ul arată versatilitatea și complexitatea ambelor instrumente, cu interpetări rafinate ale repertoriului clasic.

Mariana Preda este o artistă de origine română stabilită în Amsterdam, absolventă cu diploma de licență și master în muzică clasică/contemporană a Conservatorul din Amsterdam, Țările de Jos.

Artista a susținut numeroase concerte în cadrul mai multor festivaluri și competiții din Europa și Statele Unite ale Americii. Debutul la “Carnegie Hall” în mai 2019 (New York) i- a adus și cetățenia de onoare a orașului Jacksonville (Arkansas) în același an. În prezent, Mariana Preda este profesor de nai și activează în mai multe ansambluri, colaborând cu diferiți artiști din străinătate.

Daisuke Kanamaru este un pianist de origine japoneză stabilit în Amsterdam. Este absolvent cu “Summa cum Laude” al Universității Codarts din Rotterdam și Universității Mozateum din Salzburg, Austria.

Pianistul a participat și a susținut mai multe cursuri de vară și concerte la Academiile de Muzică din Austria, Țările de Jos, Germania, Italia și Japonia. În prezent, este profesor de pian la Conservatorul din Utrecht.

Mariana Preda și Daisuke Kanamaru au avut mai multe spectacole în Europa și au

câștigat premiul Bela Bartok la “IBLA GRAND PIZE” în 2018, Sicilia, Italia. Duo-ul a susținut concerte la cele mai importante festivaluri de muzică clasică din Olanda, precum Grachtenfestival, Uitmarkt, festivalul Vondelpark și Gaudeamus. În 2023, au înregistrat

Trebuie știut, de asemenea, că primul lor album “Echoes” cu casa de productie MAP din Milano, Italia. În noiembrie 2023, cei doi au susținut un recital la Ateneul Român din București.