In aceasta seara, celebrul saxofonist Nicolas Simion urca din nou pe scena Filarmonicii ploiestene

O oră numai până reîntânirea cu MAESTRUL! Saxofonistul Nicolas Simion revine pe scena sălii „Ion Baciu” a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești în această seară, de la ora 19:00, într-un concert extraordinar alături de Ploiești JAZZ Trio. Invitat constant pe scena ploieșteană, a cântat în Ploiești Jazz Festival edițiile 2019, 2021 și 2022 dar și în numeroase alte concerte alături de diferite formații de jazz, cel mai recent fiind cel din stagiunea trecută, din luna aprilie, când a oferit o seară fabuloasă alături de Ploiești Jazz Trio.

Compozitor, saxofonist, clarinetist, lider al unor trupe de jazz, aranjeur și  editor Nicolas Simion este unul dintre cei mai cunoscuți jazzmeni, apreciat atât la nivel național cât și internațional. Născut în Drumăvița (Brașov) a studiat clarinetul și pianul al Liceul de Artă din orașul de sub Tâmpa, pentru ca apoi să-și continue educația academică la Conservatorul din București, unde a terminat secția de Pedagogie. Ulterior a studiat dirijatul cu maestrul Constantin Bugeanu  și compoziția cu regretatul Nicolae Coman. Autodidact și ambițios a învățat să cânte la saxofon, bas-clarinet, taragot și flaut iar în anii `80 a debutat în muzica de jazz. După revoluție drumurile l-au purtat vreme de 10 ani în Viena (unde a colaborat cu marii Christian Muthspiel, Ed Schuller ori Jamey Haddad)  iar din 1998 este stabilit în  Köln, Germania.

Colaborarea fructuoasă cu Puiu Pascu (pian), Virgil Popescu (Bas electric), Titi Herescu (baterie) și ulterior Mircea Tiberian (pian), Cătălin Rotaru (bass), Dan Mîndrilă (Safoxon) sub numele de „Opus 4” și numeroasele concerte memorabile l-au urcat în vârful celor mai mari nume ale jazz-ului, promovând peste hotare cultura românească.

Activitatea sa artistică este uluitoare, concertele, festivalurile, proiectele, înregistrările și colaborările pe care le-a realizat de-a lungul carierei sale stând mărturie, Nicolas Simion fiind unul dintre cei mai reprezentativi muzicieni ai României, un continuator al artei lui Johnny Răducanu.

Potiți să vă bucurați de o seară de neuitat!

Biletele pentru acces în sală pot fi achiziționate de la Casa de Bilete a Filarmonicii sau online de aici:

https://filarmonicaploiesti.ro/…/concert-de-jazz-23…/