Forum de Afaceri Romania-Turcia, la CCI Prahova

Joi, 18 aprilie 2024, Camera de Comerț și Industrie Prahova a organizat la sediul sau, in colaborare cu Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci din Romania, condusa de Dl. Presedinte Ufuk Tandogan, Forumul de Afaceri România – Turcia, eveniment cu o largă participare antreprenorială, instituțională și diplomatică, onorat de prezența E.S. Dl. Özgür Kivanç Altan, Ambasadorul Republicii Turcia în România.

Amfitrion a fost Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, la eveniment mai fiind prezenti prefectul Emil Draganescu, Simona Albu – City Manager Ploiesti, reprezentanți ai institutiilor deconcentrate: ITM Prahova, AJOFM Prahova, Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, Direcția Regională Vamală Ploiești, Serviciul pentru Imigrări Prahova, ANAF.

Partea turca a fost reprezentata de unele dintre cele mai importante companii turcesti din Romania
(Beko, Kanal D, Turkish Airlines, Grup Oztasar, Best Motors, Ecoline, DZG Group, UMEB etc) alaturi de alte 70 de companii cu capital turcesc din Bucuresti si Ploiesti, dar si firme cu capital integral romanesc interesate de colaborari pe relatia Turcia.

Au mai participat reprezentantii Consiliului pentru Afaceri România – Turcia din cadrul DEIK (Agenția pentru Relații Externe Economice a Turciei) si Consiliului Global de Afaceri Turce.

Prin organizarea acestui eveniment, CCI Prahova a dorit sa sprijine prezenta antreprenoriala turceasca din Romania si in particular din judetul Prahova, prin punerea in contact direct a comunitatii de afaceri turce cu autoritatile locale si cu alte companii prahovene, in vederea constituirii unei punti de legatura si colaborare printr-o relatie de tip « win-win » care sa conduca la stabilirea de parteneriate de business solide, sustenabile si de succes.

Evenimentul s-a înscris în rândul acțiunilor de promovare a exporturilor românești și atragere a investițiilor străine (în acest caz turcești) desfășurate în mod susținut de Camera de Comerț și Industrie Prahova în eforturile sale de a sprijini internaționalizarea mediului de afaceri local și dezvoltarea economică a județului.