Finalizarea restaurarii Casei Memoriale „Paul Constantinescu” sarbatorita printr-un eveniment cultural de anvergura

Impresionant eveniment cultural: recital cameral extraordinar, cu prilejul finalizării restaurării „Casei Memoriale” „Paul Constantinescu” din Ploiești, un „loc geometric” al unei pleiade de evenimnete și al educației pe tărâmul artei.

Sâmbătă, 13 aprilie 2024, Casa Memorială ”Paul Constantinescu” din Ploiești, județul Prahova, va găzdui un recital cameral special, marcând finalizarea lucrărilor de restaurare și revitalizare a acestui important obiectiv cultural.

Evenimentul va avea loc pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 15.

Publicul este așteptat la ora 11:00 și la ora 17:00 pentru a asista la 2 recitaluri camerale de excepție.

Recitalul va fi susținut de tineri interpreți provenind de la Colegiul Național de Arte ”Dinu Lipatti” București, Liceul de Artă ”Ion Vidu” Timișoara, Colegiul de Artă ”Carmen Sylva” Ploiești, Liceul de Arte ”Dimitrie Cuclin” Galați, Colegiul Național de Muzică ”George Enescu” București, și Universitatea Națională de Muzică București. Acești interpreți vor oferi audienței o selecție de lucrări care evidențiază diversitatea și bogăția muzicii clasice.

În cadrul evenimentului, vizitatorii vor avea ocazia să admire o expoziție de fotografie dedicată lui Paul Constantinescu și etapelor de desfășurare a lucrărilor de restaurare. Expoziția urmărește să evidențieze contribuția compozitorului la patrimoniul muzical românesc, precum și eforturile depuse pentru conservarea și punerea în valoare a casei memoriale.

Organizatorii spun că acest eveniment de anvergură constituie o componentă cheie a proiectului „Restaurarea, revitalizarea și punerea în valoare a obiectivului Casa compozitorului Paul Constantinescu, Ploiești”, reflectând angajamentul de a conserva și promova patrimoniul cultural național.