Fals in declaratia privind angajatorul; ce au patit doua persoane, la Campina si Boldesti

La nivelul județului Prahova, îndata de 17 aprilie 2020, 370 de persoane sunt înregistrate ca fiind în auto-izolare la domiciliu și sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP). Dintre acestea, 24 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 156 au finalizat perioada de 14 zile de auto-izolare. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 637 de persoane. Acestea sunt cazate în 14 spații de pe teritoriul județului.

 

Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuat seria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe parcursul zilei de 16 aprilie a.c. au fost verificați 130 de agenți economici și au fost legitimate peste 2700 de persoane.

În urma acestor acțiuni, au fost deschise patru dosare de cercetare penală pentru încălcarea art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, dar și pentru fals în declarații, au fost aplicate 445 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 713.000 lei. Dintre acestea, 24 au fost date pentru fapte ilicite de natură economică, 49 pentru alte contravenții în context, iar 372 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

În cazul persoanelor depistate circulând cu declarații false, unul a fost descoperit la Câmpina, iar altul pe raza localității Boldești-Scăeni. În urma verificărilor în baza de date REGES, polițiștii au sesizat că cei doi nu erau angajați ai firmelor menționate în adeverințele pe care le aveau asupra lor. Cei doi s-au ales cu dosare de cercetare penală.