EXCLUSIV! La Targoviste totul e ALTFEL decat la Ploiesti! Parcarea, GRATUITA in tot orasul!

Spre marea mea bucurie, aseară am ajuns din nou la Târgoviște. Știți, orașul aceala mare și frumos, cetatea de scaun a 33 de voievoizi, oarecând… și acum supranumit… „Sibiul Vechiului Regat”… ABSOLUT MOTIVAT.

Am fost la un eveniment cultural de înaltă ținută. Fix în centrul municipiului, lângă sediul Prefecturii și al Consiliului Județean. După eveniment,am luta-o la pas prin oraș… ma bucurat să revăd, deși… știam, CURĂȚENIA strălucind și făcând din primăvară o adevărată sărbătoare. Dar ceea ce vreau să spun, să… atrag atenția și, poate să vă uimesc e că… acolo, în pitoreasca cetate de scaun, parcarea e GRATUITĂ. Indiferent de intervalul orar, zonă, anotimp…

Spre exemplu, noi am parcat fix la hotelul din fața sediului Consiliului Județean și al Prefecturii. La „Km 0” cum se spune. Am ântrebat vreo doi-trei localnici,inclusiv la hotel, pentru că nu ne venea să credem că nu sunt parcometre, că nu e nicio gheretă, ceva unde să achităm o anume taxă. Nimic.NU SE PLĂTEȘTE. La fel și în zona Casei de Cultură, pe bulevardui Carol I, în zona Primăriei, pe Calea Domnească, pe calea București… Nicăieri. NU SE PLĂTEȘTE TAXĂ PENTRU PARCARE. SÎC!

Și… au și bănci inteligente, pe care numai așezi telefonnul și se încarcă de la sine…!

Și totul e frumos, decent liniștit, fără ghene sau coșuri de gunoi vandalizate sau sufocate de gunoaie… Cum de acei oameni POT???

foto: Prahova Business, Cristian Daniel Stan