EXCLUSIV! Crucea Rosie Norvegiana si Crucea Rosie Prahova ar putea extinde After-school-ul pentru copiii din familii defavorizate si la Bucov! Proiectul, unic in tara s-a dezvoltat intai, la Bratasanca

În perioada 14-17 martie, în Prahova se va afla o delegație a CRUCII ROȘII NORVEGIENE Rogaland.

Vizita norvegienilor cu inimă de aur nu e deloc întâmplătoare mai ales că au transformat într-o frumoasă tradițe fructuoasa colaborare-unicat cu Crucea Roșie Prahova.

 Ei bine, după 4 ani în care această înfrățire română-norvegiană a creat un proiect trainic la Brătășanca, unde, iată, până acum 120 de copii din ciclul primar, provenți din familii în situații de risc, au beneficiat de masă caldă, programe after-school dar și îmbrăcăminte și încălțăminte la fiece început și sfârșit de an școlar, acum  totul s-ar putea extinde și la Bucov.

Așa cum aflăm de la directoarea Crucii Roșii Prahova, Gabriela Rădulescu, la Bucov, de acest generos și inspirat program ar avea șansa să beneficieze elevi de la Școala „Constantin Stere”.

Vorbim, în ambele cazuri, de ajutoare extrem de necesare pentru copii din familii cu venituri la limita subzistenței, familii monoparentale sau ai căror părinți au boli grave, cronice.

 Astfel, copii sunt atrași la școală, către carte, către educație și un mediu favorabil pentru „a deschide o ușă către mâine”, cu încredere, cu speranță.

 Și da, aflăm și aflați că se întâmplă lucruri bune, că sunt încă, pe lumea asta, oameni cu suflet mare, cu inspirație, care înțeleg rostul unui gest frumos dar și rolul major al implicării pentru educația tinerei generații.