EXCLUSIV: Compania Feruccio Com, singura din Prahova aflata printre cele 8 din Romania care a semnat un contract de finantare cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului pe schema HG 959/2022

Cele 8 firme din industria prelucrătoare care au fost declarate eligibile pentru obținerea finanțării pe schema de ajutor de stat instituită prin HG 959/2022 au semnat luni, 18 decembrie a.c., contractele la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT).

Printre acestea se numara si FERUCCIO COM, singura din judetul Prahova care si-a castigat dreptul de a primi finantare pentru constructia unei fabrici de prefabricate din beton. Feruccio Com, controlata de catre omul de afaceri Ninel Alexandru, dezvolta in centrul municipiului Ploiesti cladirea Feruccio Tower, care aduce pe piața imobiliară a locuințelor și birourilor premium din Ploiești o serie de elemente de noutate absolută, astfel incat viitorii proprietari de apartamente vor avea de la sisteme smart de colectare a deșeurilor până la pereți mobili pentru compartimentarea instantanee a locuinței. Situată în imediata vecinătate a Parcului Mihai Viteazul, cladirea Feruccio Tower oferă un amestec perfect între apartamente premium și spații de birouri inteligente. Detalii AICI.

Schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare este o schemă multianuală de granturi de la bugetul de stat, pentru investiții inițiale ale companiilor din industria prelucrătoare, în valoare totală de 300 de milioane de euro, lansată în anul 2022. Ajutoarele acordate vizează realizarea de investiții inițiale sau pentru o investiţie iniţială în favoarea unei noi activităţi economice, fiind considerate costuri eligibile investițiile în active corporale și necorporale, costurile salariale estimate care rezultă din crearea de locuri de muncă în urma unei investiţii iniţiale, calculate pe o perioadă de doi ani sau o combinaţie între cele două.

În sesiunea 01 noiembrie 2022 – 16 decembrie 2022 au aplicat 97 de companii, dintre care 8 s-au calificat pentru sprijin, în limita bugetului disponibil. Clasamentul final al beneficiarilor a fost publicat în luna aprilie 2023 pe site-ul MEAT, iar astăzi cele 8 companii au semnat contractele de finanțare.

Companiile din industria prelucrătoare care vor beneficia de ajutorul de stat sunt:
NON-WOVEN GLOBAL SR;
ECO PARTNERSHEEP INSULATION SRL;
ALEX MELCOVICH BH SRL;
ECOBAC SAL SRL;
HI-Q SOLUTIONS INVEST SRL;
FERUCCIO COM SRL;
ANDRES ROB CONSTRUCT SRL;
CHIMCOMPLEX SA;

În termen de 6 luni de la semnarea acordurilor de finanțare, beneficiarii au obligația de a prezenta dovada cofinanțării precum și de a demara investiția. Așadar, plățile în cadrul acordurilor de finanțare se vor efectua pe principiul rambursării cheltuielilor efectuate de către beneficiari pe parcursul realizării investiției.