Examenul de Titularizare, organizat in 3 centre din Ploiesti. Sute de candidati care cred in rolul… dascalului

Candidații la

Potrivit calendarului deja stabilit, proba scrisă este programată (ca examen național!) în ziua de 17 iulie.

concursul de Titularizare au intrat în… ultimele săptămâni de emoții și recapitulări, în vederea examenului pentru un post în cea mai frumoasă meserie, aceea de dascăl.

Potrivit calendarului deja stabilit, proba scrisă este programată (ca examen național!) în ziua de 17 iulie. În Prahova, examenul se va desfășura în trei centre, anume: Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti şi Colegiul „Spiru Haret” Ploieşti.

Potrivit informațiilor oficiale, sunt 1.541 de coduri ale posturilor scoase la concurs, dintre care 169- cu contract pe perioadă nedeterminată (titularizabile) şi 1.372 cu contract pe perioadă determinată. Dintre codurile posturilor titularizabile, 113 sunt în mediul urban şi 56 în mediul rural.

Numărul posturilor complete este de 541, iar al celor incomplete este de 131.

Demn de precizat, 1.043 de persoane s-au înscris pentru etapele de mobilitate din această vară, dintre care 886 pentru susţinerea probei scrise din 17 iulie.

295 dintre candidaţi vor susţine proba la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti, 313 la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti şi 268 la Colegiul „Spiru Haret” Ploieşti.

De asemenea, sunt 136 de absolvenți din promoția 2019, iar cei dintre aceştia care vor lua şi licenţa urmează a se prezenta la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, pentru validarea dosarelor de înscriere, în 10 iulie 2019, între orele 9.00-14.00.

La nivelul Gimnaziului, printre materiile pentru care sunt cele mai puține posturi, la nivelul județului, este Limba și Literatura Română, cu numai 3 posturi.

Demn de luat în seamă, sunt mai mulți candidați care nu doresc să participe în acest an la concurs, ei preferând să intre în calcul la repartizările pe posturi/catedre cu notele ce l-au primit la examenele susținute în anii anteriori (2013-2018).

Prima repartizare, prin şedinţă publică, este programată pentru data de 25 iulie, fiind pentru candidații pe posturi didactice/ catedre publicate pentru angajare cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

Mult succes tuturor candidaților! Școala românească are nevoie de dascăli bine pregătiți, dedicați care să fie conștienți de rolul definitoriu pe care îl au în formarea tinerei generații.

 foto: Caon