Evenimentele din insangeratul Decembrie 1989, comemorate la Ploiesti

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează o serie de manifestări prilejuite de Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, vineri – 22 decembrie 2023.

Astfel, începând cu ora 10.00, la cimitirele Bolovani, Viișoara și Eternitatea, se vor desfășura, simultan, ceremonii  în cadrul cărora va fi cinstită memoria eroilor Revoluției din 1989. Se va oficia serviciul religios și se vor depune coroane și jerbe de flori.

Circulația în zonele de acces spre cimitirele menționate va fi restricționată începând cu ora 09.45, astfel:

– Cimitirul Bolovani – pe str. Sondelor (în zona de acces la cimitir);

– Cimitirul Viișoara – pe str. C-tin Brezeanu (în zona de acces la cimitir);

– Cimitirul Eternitatea – pe str. Gh. Petrescu (în zona de acces la cimitir);

Așa cum era de așteptat, la monumentul situat pe esplanada Palatului Administrativ, vor fi organizate, începând cu ora 11.00, o serie de manifestări menite să readucă în memorie evenimentele din Decembrie 1989 ce au deschis drumul către LIBERTATE.

În prezența oficialităților locale, a revoluționarilor și a tuturor ploieștenilor prezenți se va intona Imnul Național al României, va avea loc o ceremonie religioasă și se vor depune coroane și jerbe de flori în memoria Eroilor Revoluției din Decembrie 1989. În finalul acestor ceremonii va defila Garda de Onoare.

ATENȚIE: Pentru buna desfășurare a acestui eveniment se va închide circulația rutieră pe B-dul Republicii (tronsonul str. General Vasile Milea – str. Tache Ionescu), în intervalul orar 10.30 – 12.00.

Manifestările dedicate Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății vor continua de la ora 12.30 la Catedrala “Înălțarea Domnului”- Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, unde se vor desfășura activități militare specifice, va avea loc oficierea unui serviciu religios și vor fi depuse coroane și jerbe de flori.

Circulația rutieră va fi fluidizată în zona Catedralei “Înălțarea Domnului”, în intervalul orar 12.00 – 13.45.