Eveniment UNIC in tara: PREMIEREA olimpicilor la nivel national, din Prahova, la Limba si Literatura Romana, Latina si optionalele asociate

***Preocupați de… generoasele oferte de zgomot, zbânțuilă, vată pe băț, burgeri și șhaorme fără număr , care țin vârful distracției din aceste zile din Ploiești, mulți nici nu bagă sau nu vor băga în seamă… AȘA CEVA… Dar noi,pentru că încurajăm și susținem EDUCAȚIA, PERFORMANȚA,CULTURA… ne facem datoria și vă informăm…

La inițiativa Inspectoratului Școlar Prahova, astăzi, 5 iulie 2024, a avut loc a doua ediție a unui eveniment unic în țară: Festivitatea de Premiere a celor 88 de elevi din județ care, în acest an școlar, au participat la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor disciplinei LIMBA ROMÂNĂ.

La evenimentul care a prilejuit recunoașterea performanțelor elevilor pasionați de limba și literatura română, de lingvistică, de limba latină au participat doamnele inspector școlar general Ilona- Cornelia RIZEA, inspector general- adjunct Magdalena- Maria GEORGESCU, inspector școlar pentru limba română Cristina MARIAN-IONESCU.

Participanții- elevi, profesori îndrumători, dar și… părinți- s-au bucurat să fie felicitați de Daniel GEORGESCU, consilier în Ministerul Educației, coordonator al disciplinei LIMBA ROMÂNĂ la nivel național. De asemenea, discursul tinerei profesoare Diana Manolescu, fostă olimpică la nivel național și internațional, i-a motivat să-și urmeze pasiunile, pe drumul cunoașterii.

În acest cadru festiv, vocea și chitara elevei Almei- Lorena Andronache, laureata multor festivaluri de muzică folk, au sensibilizat profund pe toți cei prezenți.

FRUMOS! INSPIRAT! Acești elevi pasionați de ceea ce ține viu sufletul neamului- acest tezaur ligvistic cu un potențial creativ unic în lume, care ne-a dăruit DORUL, „MIORIȚA”, „ION”, DĂSCĂLIȚA” ori „AMINTIRILE DIN COPILĂRIE”meritădin plin susținuți, încurajați și, categoric PREMIAȚI!