Eveniment special dedicat copiilor la Filarmonica ploiesteana. Intereseaza pe careva?

„Petrică și lupul”, povestea muzicală a compozitorului rus Serghei Prokofiev, în care personajele sunt interpretate de instrumentele muzicale, a atras astăzi un public numeros în Sala Ion Baciu a Filarmonicii „Paul Constantinescu”. Cele două reprezentații ale basmului simfonic au bucurat peste 500 de suflete.

Demn de știut, de asemenea, înainte de începerea concertului, micii spectatori au avut ocazia să admire o expoziție de desene cu instrumente muzicale, realizate de elevi în cadrul lecțiilor educative „Călătorie în lumea orchestrei simfonice”, susținute de Edu Musik by Filarmonica Ploiesti. De asemenea, scena a fost frumos decorată cu flori de hârtie, confecționate de colega noastră, Luminița Avram, responsabilă de proiectul Edu Musik by Filarmonica Ploiești și organizatoarea acestor evenimente.

Măiestria artiștilor instrumentiști, a maestrului Iulian Rusu precum și a actorului-povestitor Paul Niculae, a captat atenția copiilor, care i-au răsplătit cu aplauze frenetice, cu zâmbete și încântare.

***Muzica însuflețește universul, dă aripi minții, zbor imaginației și viață tuturor. – Platon

Organizatorii inspiratului eveniment tranmsit pe această cale mulțumiri tuturor elevilor de la Școala Nicolae Titulescu, Școala Gimnazială Andrei Mureșanu, Școala Gimnazială Angels, Școala Gimnazială Băicoi și Liceul Teoretic “Brâncoveanu Vodă” din Urlați pentru prezența lor în casa noastră. De asemenea, mulțumiri dar și felicitări merită cadrele didactice însoțitoare și părinților pentru sprijinul acordat, precum și Inspectoratul Școlar Județean Prahova pentru suportul oferit.