Eveniment HoReCa pe Valea Prahovei! Aici ar trebui „sa duduie” muntii de turisti fericiti! Ce spune ministrul de resort

Ministrul Economiei, Antreprenoiatului și Turismului prahoveanul Ștefan Radu Oprea, la u eveniment de impact pe teme HoReCa pe valea Prahovei:

„Pentru că eu cred în prevenție și dialog corect între mediul de afaceri și reprezentanții autorităților de control, am organizat o întâlnire între reprezentanții HoReCa de pe Valea Prahovei și președintii ANPC, Horia Constantinescu  și ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu , reprezentanții MEAT și prefectul județului Prahova, Virgiliu-Daniel Nanu .

Scopul nostru este să avem turiști mulțumiți de calitatea serviciilor și nu să amendăm.

Am discutat deschis despre așteptările autorităților de control, liniile roșii peste care nu putem trece și care vor duce mereu la sistarea activității în hoteluri și restaurante, pentru că nu putem lăsa în funcțiune o activitate care pune în pericol integritatea sau sănatatea turiștilor.

Dar am vorbit și despre felul în care putem îndruma, consilia, răspunde la întrebări pentru a putea evita greșelile.

Am stabilit împreună ca în următoarele șase luni să realizăm un ghid de bune practici pentru a avea un îndrumar în baza căruia să se scrie povestea de succes din turism.

Am avut și doi invitați speciali, pe Ionuț Stancovici  și Ciprian Anton , de la Asociația Caiac Smile care ne-au vorbit despre turismul adaptiv, despre faptul că astăzi în România sunt persoane cu dizabilități care pot schia sau merge cu caiacul pentru că acești minunați oameni organizează tabere cu această tematică. Costurile pentru amenajarea camerelor de hotel pentru nevoile persoanelor cu dizabilități nu sunt mari și acest lucru a fost înțeles de către operatorii din turism. Ne dorim să avem cât mai multe plaje și stațiuni de schi care să fie certificate pentru oamenii cu nevoi speciale”.