EVENIMENT EDITORIAL: Tripla lansare de carte azi, la Biblioteca „Nicolae Iorga”

Ia-ți cartea prieten și atunci vei fi fericit!

Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Ploiești găzduiește joi, 10 aprilie 2025, ora 17.30, în Sala de lectură „Nichita Stănescu” lansarea volumelor „Domnul Popescu de la 5”, autor Bogdan Hrib, „Fetița de diamant”, autor Teodora Matei și „Fata și frica”, autor Dănuț Ungureanu, toate apărute la Editura Tritonic.

Bogdan Hrib: „Cand ajung să mă apuc de scris deja totul este simplu. Dificil e să găsesc ideea care să genereze povestea. De fapt nu e dificil, ideile și poveștile plutesc în jurul nostru, trebuie doar să le apucăm și să le îndesăm în minte, ele rămân acolo o vreme, se dizolvă în experiență personală și nasc un fel de idee altoită! Și în acel moment mă duce gândul la un nou roman.” Bogdan Hrib s-a născut în București și este inginer constructor fără să fi lucrat, însă, o singură zi în acest domeniu. Astăzi este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Asociației Profesioniștilor în Relații Publice, cadru didactic asociat la Facultatea de Management din SNSPA, iar din 1993 se numără printre fondatorii Editurii Tritonic fiind de atunci, fără întrerupere și editor de carte. Din 2010 a devenit vicepreședinte al clubului Romanian Crime Writers și începând cu anul 2011 se ocupă de coordonarea festivalului Mystery & Thriller organizat la Râșnov. În 2007 apare prima ediție a romanului polițist „Filiera grecească”, avându-l ca personaj principal pe Stelian Munteanu, urmat de alte patru volume din aceeași serie: „Blestemul manuscrisului” (co-autor Răzvan Dolea), „Somalia”, „Mon Amour” (co-autor Sofia Matei), „Ucideți generalul” și „Patimile doamnei ministru”. Bogdan Hrib a mai publicat două volume de povestiri și a editat două volume colective: „Noir de București” și „Gastro Noir”. Experiența lui în zona editorială se află adunată în volumul „Editor de unul singur. Management în industria cărții”. Gustul pentru literatură i-a fost deschis de biblioteca părinților săi. A început să scrie de când era în clasa a șasea, prima încercare literară fiind inspirată de romanul „Doi ani de vacanță” a lui Jules Verne. Descoperirea literaturii SF la determinat ulterior să frecventeze cenaclul bucureștean „Solaris”.

Teodora Matei (Elena Teodora Mateiu) s-a născut în 1971 la Ploiești. Din 1990 lucrează într-un institut de proiectări. A debutat literar în 2012 și, de atunci, a scris numeroase povestiri și cărți în genurile SFFH, crime și romance.

Volume SFFH: „Omul-fluture” (2015, cu Lucian Dragoș Bogdan), „Stăpânul castelului” (2016), „Cel-ce-simte” (2016), „Maya” (2016, cu Lucian Dragoș Bogdan), „Sindromul Charlotte” (2017, cu Lucian Dragoș Bogdan), „Aripile tatălui” (2017), „Un străin în Regatul Assert” (2018, cu Lucian Dragoș Bogdan).

Volume crime: „În mintea comisarului” (2017), „Lumânări vii” (2018).

Volume romance: „Tot timpul din lume” (2017), „O noapte la castel” (2018).

Textele sale au fost incluse în numeroase antologii și volume colective. Împreună cu Lucian Dragoș Bogdan, a realizat antologia „Schițe de iubire” (2018).

Dănuț Ungureanu – scriitor, jurnalist, scenarist, dramaturg, trainer de creative writing. A publicat romane sociale, SF, thriller, umor. Are cincisprezece volume personale, zeci de povestiri în reviste și almanahuri, e prezent în paisprezece antologii.

E membru al Uniunii Scriitorilor din România. Deține patru premii ale Convenției Naționale de Science-Fiction (Romcon) și un premiu al European Science Fiction Society.

Locuiește de patruzeci de ani în capitala României – București, căruia îi explorează, pas cu pas, pitorescul, misterele și magia, surprinzând în scrierile sale poezia, dar și secretele negre ale acestui oraș fascinant de la hotarul Europei cu Orientul.

Trebuie să știți că la finalul evenimentului cititorii sunt invitați la o sesiune de autografe alături de Bogdan Hrib, Dănuț Ungureanu, Rebeca Cojocaru, Teodora Matei.