Evaziune fiscală de peste 1,5 milioane lei!

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Prahova au depistat trei persoane care au făcut o evaziune fiscală totală de peste 1,5 milioane de lei, aceştia fiind cercetaţi penal.
Astfel, administratorul unei societăţi comerciale din Ploiesti, în perioada februarie 2006-iunie 2009, a folosit cu rea-credinţă creditul societăţii în folos propriu şi pentru a favoriza o altă societate în care avea interes direct. Prejudiciul astfel cauzat este de 333.250 lei.

Administratorul unei societăţi comerciale din Filipeştii de Pădure este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Acesta a emis 16 bilete la ordin în valoare totală de 1.070.000 lei în favoarea unei societăţi comerciale din aceeaşi localitate şi o filă CEC în valoare de 82.840 lei în favoarea unei societăţi comerciale din Ploieşti, fără a avea disponibil în cont.

Şi M. Lucian, administratorul unei societăţi comerciale din Ploieşti, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Acesta a reţinut şi nu a virat obligaţiile fiscale cu stopaj la sursă, aferente perioadei 2007 – 2010, neînregistrând în evidenţele fiscale unele operaţiuni comerciale efectuate. Astfel, a fost creat bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 20.120 lei.