DEZASTRU: „Sfantul” 5, un vis aproape de neatins pentru zeci de mii de elevi! Aproape 43.000 de note SUB acest prag, la Limba si Literatura Romana, la Simularea Evaluarii Nationale

„La nivelul celor 3.747 de centre de examen, peste 12.000 de profesori asistenți au asigurat scanarea și încărcarea lucrărilor pe platforma informatică.

Platforma a funcționat în parametri optimi pe toată perioada desfășurării proceselor, cu excepția unui interval de circa 20 de minute în prima zi de examen”, a anunțat azi Ministerul Educației într-o „sinteză” a rezultatelor la Simunalea Evaluării Naționale. Iar cifrele sunt de-a dreptul îngrijorătoare!!!

Informații privind rezultatele înregistrate

Potrivit rapoartelor statistice furnizate de platforma informatică, se înregistrează următoarea situație pe probe și tranșe de note:

* Limba și literatura română – număr note mai mari sau egale cu 5: 121.759 (73,98%)

  • Distribuția notelor pe tranșe este următoarea:

Am putea spune, așadar că rezultatele, cel puțin la Limba și Literatura Română sunt dezastruoase… Asta în condițiile în care aproape 43.000 de elevi au obținut note între1 și 4,99…!!! Și doar 44 de note de 10… LA NIVEL NAȚIONAL!!!

Potrivit informațiilor oficiale, la Matematică au fost ceva… mai multe note de 10, dar tot EXTREM DE PUȚINE: 91!