„Descopera puterea din tine”- o experienta senzationala! Trebuie sa salvam generatia de azi, generatia de maine, comunitatea

Azi, 18 noiembrie 2024, s-a încheiat oficial proiectul „Descoperă puterea din tine” implementat de Crucea Roșie Prahova și finanțat de Ministerul de Interne prin Agenția Națională Antidrog. Inspirat, generos, neostenit am zice și chiar a dovedit-o. Și asta mulțumită directorului Crucii Roșii- Prahova- Gabriela Rădulescu, dar și a numeroși tineri voluntari excepționali, dar și a reprezentanților multor instituții care înțeleg că rostul comunității e să deschidă orizonturi ÎN SIGURANȚĂ copiilor, adolescenților, tinerilor…

Proiectul a reunit un imens volum de activități de informare, teatru forum, vânătoare de comori toate menite de a le arăta tinerilor că pot avea o viață sănătoasă prin activități care îi pot tine departe de tentația consumului de droguri- un flagel „la modă” care, de ce să nu recunoaștem, face prea multe victime.

 Și iată că, așa cum știe mai bine, Crucea Roșie Prahova a mai scris o pagină-lecție în cel mai profund sens, în activitatea sa și… pentru binele tinerilor și, implicit, pentru binele societății.

Au fost, aflăm, 6 luni pline, cu 47 de campanii stradale, întâlniri, dialoguri, ca să nu mai vorbim de teatru-forum, conexiuni cu evenimente cultural-educative de anvergură etc. și impresionant de mulți elevi implicați, conștienți că un gest și prezența lor CONTEAZĂ.

Așa a fost și azi, ceremonia stând, în mod cert, sub semnul unei piese de teatru… jucată admirabil de un grup de elevi de la licee de prestigiu din Ploiești (C.N. „I.L. Caragiale”, C.N. „Mihai Viteazul”, Colegiul „Nichita Stănescu”, Liceul „Victor Slăvescu”). A  fost cumva… asumată, trăită piesa, mult ai mult decât un joc de scenă, un mesaj de impact dintr-un „puzzle” de cazuri posibil… reale, la un anume moment. Tocmai pentru a reliefa chestiuni acute, unele… cronicizate, ale vieții generației de azi. Și asta ar trebui să vadă directorii de unități școlare- atât din gimnaziu cât și la nivel de licee și chiar la nivel de învățământ superior. Și părinți, și elevi și… cât mai mulți factori de răspundere din comunitate. Da, e de aplaudat „piesa”, impactul, jocul de scenă, rolul, rostul și… implicarea actorului Paul Niculae de la teatrul „Toma Caragiu” dar și a coordonatoarei proiectului- dna Luci Vasilescu.

Și… da, e de apreciat totul, proiectul în sine, cu cele cca 6000 de informări, munca, inspirația, proilul zilei de azi, impresiile. Și asta nu de dragul unor… consemnări, laude sau vorbe care să… umple spațiul unui articol. Nu. Ci pentru că proiectul ăsta FACE bine. Și va face bine.

Demn de precizat, prezentă la eveniment, dna Ancuța Hurjui (foto2), manager proiect în cadrul Crucii Roșii Române, a ținut să mulțumescă județului Prahova- cel mai activ pe palierul acestei inițiative (derulată în patru județe), dar și nouă, celor de la Prahova Business pentru promovarea proiectului.

Așa cum spunea directoarea Teatrului „Toma Caragiu”- institușie devenită PARTENER de nădejde în cadrul proiectului, dna Mihaela Rus, care a vorbit de această dată nu doar în calitate de directoare de instituție, ci și ca om, mamă, membru al comunității: „a fost o experiență senzațională”.

 Tocmai de aceea, ne permitem să sperăm… ca această inițiativă să genereze noi idei, proiecte, acțiuni pe acest gen de teme. Pentru că… E NEVOIE.