Deputat Gratiela Gavrilescu: Guvernul s-a spurcat la comisioane, vile si vuitoane!

Deputatul Gratiela Gavrilescu a facut azi o declaratie politica in care ataca noul Guvern al Romaniei.
„Domnul Boc şi-a făcut bagajele peste noapte, speriat de înălţimea nămeţilor aşezaţi peste ţară. Ca să nu se simtă singur, a luat cu sine şi miniştrii portocalii ai guvernului său de nicio culoare, şi a trântit, în grabă, în scaunele lor, ca să nu le ocupe ”ceilalţi”, tineri băieţi deştepţi, cu voie şi miruire de la Cotroceni, desigur!

Cum astfel de personalităţi nu puteau fi înscăunate fără fast, flori, felicitări, mulţumiri şi lacrimi de adio pentru predecesori, elevatul, şcolitul, deosebitul prim-spion al ţării s-a plimbat de la un minister la altul, a făcut frumos şi, într-un târziu, aducându-şi aminte de fişa postului, a pus-o de o şedinţă de guvern şi de o vizită de lucru… cu elicopterul.

Hotărât lucru, ştiau Traian Băsescu şi Elena Udrea ce ştiau când ne spuneau că ţara se vede splendid de la înălţime! Uite că altitudinea scaunului de premier şi cea atinsă de elicopter şi-au spus cuvântul şi în cazul Ungureanului! Nu doar că nu vede probleme de nerezolvat pentru drumurile blocate de o săptămână, pentru călătorii uitaţi pe câmp în trenuri fantomă, pentru bolnavii la care ambulanţele nu mai pot ajunge, pentru cei peste 80 de mii de sinistraţi din localităţile a cinci judeţe, dar e şi indignat că bătrânii, bolnavii şi morţii zăcând în casele de sub zăpezi nu ies să dea la lopată, că, de!, el şi ai lui ”s-au săturat să plătească LENEA la nesfârşit!”

Ce a urmat ştim cu toţii: O bălmăjeală nesfârşită: că este/ ba nu este cazul să se decreteze stare de urgenţă. Că utilajele sunt/ ba nu sunt suficiente, că ele se află/ ba nu se află la lucru, că Ordonanţa 21 din 2004 nu e totuna cu Ordonanţa 1 din 1999…

Vecinii sârbi au decretat cod roşu şi stare de urgenţă nu doar pentru că a nins- şi la ei!- ci pentru că, în guvernul lor, sunt profesionişti care ştiau că, în astfel de situaţii, se poate debloca mecanismul birocratic al achiziţiilor şi se pot accesa fonduri europene nerambursabile prin Fondul Solidaritatea. În astfel de situaţii, se apelează direct la rezervele statului pentru alimente, cazarmament, combustibil, medicamente, spitale de campanie şi ce mai este nevoie, şi nu se aşteaptă ca doar societatea civilă să găsească forme neconvenţionale de intervenţie!

În astfel de situaţii, Guvernul poate merge până la rechiziţionarea de utilaje, dacă utilajele contractate pe muuuulţi bani, ale firmelor prietene, nu sunt suficiente! În ASTFEL de situaţii, se utilizează fondul de rezervă aflat la dispoziţia Primului-Ministru! Nu pentru ghiocei în parcurile primarilor apropiaţi politic! Ne aflăm, acum, sub o nouă avertizare meteo! Mai presus de politică, mai presus de calendarul electoral!

La ora când scriu aceste rânduri, Ministrul Berca – în pulover violet şi Secretarul Capră – în pulover portocaliu se stropşesc, la TV, în direct, la primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene afectate – nota bene- majoritari U.S.L., să treacă la treabă, că Guvernul nu deszăpezeşte! Corect! Guvernul NICI MĂCAR nu deszăpezeşte!

Guvernul îşi ceartă cetăţenii, Guvernul ne ceartă aleşii, Guvernul s-a spurcat la comisioane, vile şi vuitoane, Guvernul plăteşte voturi, nu utilaje, Guvernul îşi permite, prin obrăznicia purtătorului de cuvânt al M.A.I., să jignească un deputat în Parlamentul României, Guvernul, cu cât este mai incompetent, cu cât este mai poliţienesc, cu atât mai mult îşi permite… ORICE!

În ce ţară trăim, dragi români? Premierul zice că s-a săturat să plătească lenea la nesfârşit. Noi nu ne-om fi săturat să tot plătim corupţia şi incompetenţa???”, se intreaba, in final, Graţiela Leocadia Gavrilescu, deputat PNL in Colegiul 3 Prahova.